"İnterneti CIA kontrol ediyor!"

Rusya devlet başkanı Putin'in interneti yerden yere vuran sözleri, yenecek yutulacak gibi değil!

İnternetin yeni düşmanı!

Rusya devlet başkanı Putin, internet üzerindeki baskısını arttırmaya niyetli gibi gözüküyor. Öyle ki, Rus lider internetin CIA kontrollü bir "proje" olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiş durumda. The Associated Press'in alıntısına göre, St. Petersburg'da yapılan bir konuşma sırasında Putin, internetin "halen devam etmekte olan bir CIA Projesi" olduğunu söyledi.

Bu açıklamadan hemen sonra, Rusya'nın en büyük sosyal ağının kontrolü, Putin taraftarı yöneticiler tarafından ele geçirilmiş durumda. Vkontakte'nin kurucusu Pavel Durov, var olmasını sağladığı firmadan dışlandığını ve artık sosyal ağın yönetimini almış olan kişiler tarafından Rusya'dan kovulduğunu söylüyor. Yaklaşık olarak bu olayla aynı zamanda da Rusya'daki Google Maps üzerinde, Kırım, Rusya'nın bir parçası olarak gözükmeye başladı.

AP'nin raporuna göre, Putin'in eleştirilerinin hedefinde Yandex de vardı. Rusya'nın en büyük arama motoru olan Yandex, merkezini Rusya yerine Hollanda'da kurması nedeniyle suçlandı.

Yapılan konuşmalar ve hamleler, Putin'in Rusya interneti üzerindeki kontrolünü güçlendirmeye çalıştığını doğruluyor. Putin'in Amerikan teknolojisini pek sevmediği de bir süredir bilinen bir gerçek. İnternet'i CIA'in kontrol ettiği önerisinde bulunmadan önce bile, Putin yönetimi güvenlik endişeleri nedeni ile Apple donanımları kullanmayı bırakıp, Koreli firma Samsung'un ürünlerine yönelmişlerdi...

Okuyucu Yorumları