İnternetin babası, kedileri hesaba katmamış!

İnternetin babasından ilginç bir itiraf: "Kedi videolarını hesaba katmamıştım!"

"Kedileri hesaba katmamıştım"

İnternetin sadece üniversiteler ve askeri kurumlar arasındaki bir iletişim platformu olmasından çıkıp halka açılmasını sağlayan grafik arayüzü HTML'i geliştirerek Web arayüzünün önünü açan ve Sir ünvanı alan Tim Berners-Lee, Web arayüzünün icadının 25. yılında katıldığı bir konferansta internet hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

Öncelikle, Web arayüzünü geliştirirken "kedi videolarının" paylaşılması için kullanılacağını tahmin edemediğini söyleyen Tim Berners-Lee internetin bugün gelmiş olduğu sansür altındaki durumundan hiç memnun olmadığını da vurguladı.

NSA-PRISM skandalının ortaya çıkmasını sağlayan Edward Snowden gibi insanları korumak ve savunmak zorunda olduklarını anlatan Tim Berners-Lee bu sayede devletlerin internet üzerinde hakimiyet kurarak insanlara sansür getirme çalışmalarını durdurabileceklerini söyledi.

Mevcut yasaların ve düzenin interneti baskı altına almak için çalıştığını, bunu engellemek için yeni yasalar ve kurallar oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Tim Berners-Lee internetin gelişiminde çalışan herkesi bu konuda çaba göstermeye davet etti.

Okuyucu Yorumları