İnternetin geleceği bu etkinlikte konuşuldu!

Google Türkiye, 2.500 firma temsilcisiyle internetin geleceğini masaya yatırdı! İşte detaylar...

2500 firma temsilcisi katıldı

Google Türkiye, 21 Nisan'da Lüfti Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda düzenlediği büyük çaplı etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından ve herbiri farklı iş alanlarından 2.500'den fazla küçük ve orta ölçekli işletmeyi tek çatı altında topladı. Yalnızca KOBİ'ler değil, iş modellerinde inovasyon ve fark yaratmayı hedefleyen tüm işletmelere yönelik olarak düzenlenen etkinlik Google'ın dünya çapında şimdiye kadar düzenlediği en büyük etkinliklerden biri oldu. Google'ın Avrupa çapında çeşitli üst düzey yöneticileri de etkinliğe katıldı.

Google Güney ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Pazarlama Direktörü Yonca Brunini, Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu KOBİ Pazarlama Müdürü Sandeep Menon ve Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, katılımcılarla "İnternetin geleceği, dünyadaki İnternet trendleri ve pazarlama faaliyetleri" ile ilgili detaylı bilgi paylaşımında bulundu. İnterneti daha verimli kullanarak fark yaratabilmeleri için KOBİ'lere bir yol haritası çizilmesinde yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte:

- İnovasyon ve girişimcilikte Google yaklaşımı
- Online dünyada fark yaratmak
- İşletmeler için Google çözümleri ve başarı hikayeleri
- Google'ın gözünden web siteleriniz

ana başlıklarında farklı oturumlar gerçekleştirildi.

Yonca Brunini ve Sandeep Menon'un açıklamalar

Yonca Brunini ve Sandeep Menon'un açıklamalar

Google'ın başarıyı yakalamasının temelinde yatan vizyon ve inovatif kalmayı başarmasının ardındaki ipuçları hakkında bilgiler veren Google Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Yonca Brunini, firmaların Google örneğinden farklı dersler çıkarabileceklerinin ve bu prensipleri kendi ortamlarına adapte edebileceklerinin altını çizdi. Brunini,"Google'ın misyonu bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak ulaşılabilir kılmaktır. Ayrıca sağladığı çeşitli çözümlerle iş dünyasındaki bariyerlerin aşılmasında çok önemli bir katkısı olmuştur. Sürekli farklı çözümler sunabilmek için sürekli inovatif kalmanız gerekir. Google bu başarısıyla işletmelere örnek olabilir." şeklinde konuştu.

Dünyada her gün ortalama 2 milyar insanın online olduğunu ve günlük 4 milyardan fazla arama yapıldığını belirten Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika KOBİ Pazarlama Müdürü Sandeep Menon, Google'ın küçük ve orta ölçekli firmalara işlerini büyütebilmeleri için sunduğu fırsatlar ve Türk KOBİ'lerinin interneti nasıl görüp değerlendirdiği konularında bir sunum yaptı. Menon, "İnternet penetrasyonu Türkiye'de olması gereken noktada değil, bu konuda hala kullanılmamış bir potansiyel mevcut. Bu durum KOBİ'leri de yakından ilgilendiriyor. Örneğin Fransa'ya baktığınızda İnternet'in sunduğu hizmetlerden yararlanan Fransız KOBİ'lerinin bu hizmetlerden yararlanmayanlara göre iki kat daha fazla büyüdüğünü, işlerini geliştirdiklerini ve ihracatlarını artırdıklarını görüyorsunuz. İnterneti verimli bir biçimde kullanabilmek küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça önemli bir fırsat." şeklinde konuştu. Menon Türkiye, İngiltere, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Güney Afrika'dan örnek başarı hikayelerini paylaşmanın yanı sıra Google'ın, işini büyütmek isteyen işletmelere daha fazla yardımcı olabilmesinin yolları konularında da detaylı bilgi aktardı.

Google KOBİ Günü'nde gün boyunca farklı Google uzmanları tarafından Google çözümlerine yönelik çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Okuyucu Yorumları