İnternette Adres Yazmayı Unuttuk

Araştırmaya göre, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan www ile başlayan adresleri yazarak web sitelerine girenlerin oranı...

www yazmayı unuttuk

İnternet gezintilerinde adres çubuklarına www ile başlayan web sitesi adreslerini girenlerin oranı bilgisayarlarda yüzde 15'e, cep ve tablette ise yüzde 3'e kadar geriledi.

500'e yakın sanal mağazadan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com'un üyeleri arasında yaptığı ankete göre, masa ve diz üstü bilgisayar kullanan 100 kişiden 85'i favoriler/sık kullanılanlar arasında yer almayan web sitelerine arama motoru üzerinden gidiyor.

Adres çubuklarına www ile başlayan web sitesi adreslerini yazanların oranı yüzde 15'te kalıyor.

Cep telefonu ve tablette ağırlıklı olarak uygulaması olan sitelere girilirken,uygulaması olmayan bir siteye girmek için 100 kişiden sadece 3'ü tam adresi yazıyor.Yüz kişiden 97'si ise arama motoru üzerinden sitelere giriş yapıyorlar.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, teknoloji geliştikçe insanların teknoloji kullanım alışkanlıklarının da değiştiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Özellikle akıllı telefon kullanımının çok yaygınlaşması insanların birçok alışkanlığını değiştirdi. We Are Social'ın araştırmasına göre Türkiye'de mobil telefon kullanıcı sayısı 59 milyona ulaştı. Bunların yüzde 77'si, yani 45 milyonu akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefondan internete giren kişi en hızlı şekilde aradığına ulaşmak istiyor. Uygulaması yoksa, Google'da arama yaparken bile, birkaç saniye kazanmak için yazma yerine sesli arama yapıyor."

Okuyucu Yorumları