İnternette "çıplak fotoğraf" tehlikesi!

Ciddi uyarı: Çocuklar bile, internet üzerinden başkalarına çıplak fotoğraflarını gönderebiliyor!

Bu araştırmaya kulak verin

Geçtiğimiz günlerde National Campaign, Prevent Teen, Unplanned Pregnancy ve Cosmogirl.com'un önderlik ettiği ve gençlerin internet alışkanlıklarıyla ilgili çok çarpıcı bilgilerin yer aldığı bir araştırma gerçekleştirildi.

Yaşları 13 ila 19 ve 20 ila 26 arasında değişen 1.280 çocuk ve gencin baz alındığı araştırmanın sonuçları gerçekten de dikkat çekici. Buna göre yaşları 13 ila 19 arasında olan çocukların ve gençlerin yaklaşık %20'si internet üzerinden kendi çıplak fotoğraflarını veya videolarını gönderdiklerini itiraf ederken, yaş grubu 20-26 aralığında olan gençlerde bu oran %60'a kadar çıktı.

Bu tür fotoğraf ya da videoları internete gönderdiğini belirten gençlerin yaklaşık %75'lik bir bölümü, bu materyalleri kız ya da erkek arkadaşlarına gönderdiğini ifade ederken, geriye kalan yüzdelik dilimdeki gençler ise internette tanıdıkları herhangi bir kişiye bu içerikleri gönderdiklerini belirttiler.

Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise kendi çıplak fotoğraflarını ya da videolarını internet üzerinden gönderen gençlerin bunun olumsuz sonuçlara yol açabileceğini bilmelerine rağmen bu eylemde bulunmakta bir sakınca görmemesiydi.