"İnternette ölen" ünlüler...

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran konu sahte ölüm haberleri oldu. İşte "internette ölenler"...

Ölmeyen kalmadı!

Michael Jackson'un ölümünün ardından arama motorlarını bile şaşırtacak çok arama yapılmıştı. Bunun farkında olan ve eğlenmek isteyenler internette dedikoduların hızla yayılmasından faydalanarak sahte haberler hazırladılar.

Özellikle ünlü kişiler için çıkartılan dedikodulara beraber bakalım. Jeff Goldblum Yeni Zelanda'da bir yamaçtan düşmüş. George Clooney'nin uçağı çakılmış. Star Wars'dan güzel aktris Natalie Portman en son filminin çekimleri esnasında bir set kazasında ölmüş. Kendi adından çok Indiana Jones ve Han Solo olarak anılan Harrison Ford'un yatı batmış. Genç yıldız Miley Cyrus da aynı yattaymış ve ikisi de okyanusta boğulmuş!

Gerçek sandılar, sahte ölümü haberlere taşıdılar

Gerçek sandılar, sahte ölümü haberlere taşıdılar
Sahte ölüm haberleri geçen haftaya damga vurdu...

Bu tip palavra haberler hazırlanan sahte haber sayfalarıyla daha da inandırıcı hale geliyor. 2007 yılında sahte bir CNN sayfası yüzünden Paris Hilton'un bıçaklandığına dair haber yayıldı. CNN'in sayfası değil ama bu sayfa milyonlarca hit aldı. Sahte sayfaların ötesinde Twitter hesapları sayesinde haberler çok hızlı yayılıyor. Britney Spears gibi ünlülerin Twitter hesapları ele geçirilince ünlünün ağzından kendisi hakkında ahlak kurallarını zorlayan şeyler yazılabiliyor.

Bu haftanın en bomba ölüm haberi ise Jeff Goldblum'un öldüğüydü. Google'da en çok aratılan beş şeyden biri olan bu haber öyle bir yayıldı ki Avustralya'da Channel 9'un haberlerinde gerçekten ölüm haberi geçildi. Jurassic Park ve Independence Day'in meşhur aktörünün ölüm haberini Yeni Zelanda polisi yalanlamasa işin sonu iyice kötüye gidebilirdi. Goldblum'un kendisi ise hakkındaki ölüm haberlerine gülmekten başka bir şey yapamadı.

Okuyucu Yorumları