İnternette sansür değil sürat istiyoruz!

Sivil Toplum Kuruluşları'na verilen destek artıyor. "İnternete sansür değil, sürat gerek!"

Sansür değil sürat!

2007'nin Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun Tasarısı" üzerine, bilişim konusunda uzmanlaşmış Sivil Toplum Kuruluşları konuyla ilgili bir bildiri yayınlamıştı. Bu bildiride ise Türkiye internetinde sansüre gitmek yerine bazı düzenlemeler yapılmasının daha doğru olacağı savunuluyordu.

Son dönemlerde özellikle video paylaşım sitesi YouTube sayfalarına erişimin engellenmesiyle sansür konusu yeniden akıllara ve gündeme gelmeye başladı. Bildiriye verilen destek ise çeşitli kuruluşlar, oluşumlar, şirketler ve internet üzerinden yapılan bireysel katılımlarla gün geçtikçe artıyor.

Bildiride, getirilen tasarı hakkında "...başta çocuk pornografisi olmak üzere küçükleri İnternet ortamındaki zararlı etkilerden korumaya yönelik amacı, tarafımızca da desteklenmektedir." ifadelerine yer verilirken ifade özgürlüğünü korumak, Türkiye internetini büyütmek, toplumsal yarar açısından yasanın gözden geçirilmesi ve internetin marjinal problemlerine sivil toplumla birlikte çözüm aranması çağrısı yapılıyor.

Kampanyayla ilgili detaylı bilgi için : http://kampanya.org.tr/sansur/

Okuyucu Yorumları