İnternette var, gerçekte yok!

Meğer internetteki en büyük tehlikelerden biri, aslında hiç olmayan bir yerden geliyormuş!

İnternette var, gerçekte yok!

Bir sosyal paylaşım sitesinde birden fazla kullanıcı hesabınız bulunuyorsa yalnız değilsiniz. Sizin gibi birçok kişi farklı amaçlar için sahte hesaplar kullanabiliyor. Yalnız herkesin amacı diğerlerininki kadar basit değil. Özellikle reklam sektöründe ve hükümete bağlı kanallarda sahte hesap oluşturup kişileri sosyal paylaşım sitelerinde takip etmek, insanların evlerinin önünde siyah bir arabanın içerisinde saatlerce bekleyip çörek yemekten çok ama çok daha kolay.

Bu olayların en büyük kanıtı, güvenlik firması HBGary'nin tüm e-postlarının ünlü hacker grubu Anonymous tarafındann ele geçirilince ortaya çıkmıştı. Olaylar HBGary'nin Anonymous grubunun elemanlarının gerçek kimliklerini açıklayacaklarını duyurmasıyla başlamıştı. Bunun üzerine HBGary'nin sitesinden tüm e-postalarını çalan Anonymous, ortaya birçok ilginç detayı çıkarttı.

E-postalardan HBGary'nin Wikileaks sunucularını durdurabilmek için tüm etik olmayan davranışları gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. Ancak daha da önemlisi, Birleşik Devletler Komuta Merkezi'nden gelen ve sahte hesapları kontrol etmeye yarayan bir yazılımın güvenlik firmasından istenmesini içeren bir e-postaydı. Anonymous, Birleşik Devletler Komuta Merkezi'nin böyle bir yazılımla ne yapmak istediğini gerçek anlamda merak ettiğini açıklamış ve bunu yazılı bir dilde ifade etmişti.

Paranoyak olmanızı istemeyiz ancak, kullanıcı hesabınızda internette gerçekten tanıdığınız ve güvendiğiniz insanların olmasına dikkat edin.

Okuyucu Yorumları