İnternetteki bedava oyun cennetleri

Efsaneoyunları bedava indirin: İşte İnternet üzerindeki en iyi 4 bedava oyun sitesi...

Bedava oyun cennetleri!

Pek çok oyuncu her gördüğü oyuna sahip olmak iste de, maliyet hesabı yapınca çoğu zaman bu mümkün olmaz. Her ne kadar uygun fiyatla satılan oyunlar olsa da, bazı oyuncular "ucuzdan daha ucuz" şartlarda oyun oynamanın yolunu bilirler. Üstelik hiçbir yasa dışı yola başvurmadan.

Bunun ilk akla gelecek yöntemi internet üzerinden erişilebilecek ücretsiz oyunlardan geçiyor. Ücretsiz oyunların bazıları oldukça başarılı olsa da, çoğu maddi getirisi olmadığı için üreticilerin en iyi eserleri arasında sayılmayabiliyorlar.

İkinci ve daha ilgi çekici yöntem ise zamanında ücret karşılığı satılan fakat herhangi bir sebepten dolayı artık ticari bir değeri olmayan, yani ücretsiz hale gelen oyunlar. İnternet üzerinden Abandonware olarak adlandırılan bu oyunlar ticari amaçlarla yapıldığı için genellikle oldukça güzel olabiliyor. İşte size internet üzerinden yasal yollarla ücretsiz oyun indirebileceğiniz 4 önemli site...

Eski klasik oyunlar

Eski klasik oyunlar

DOS Museum
Adından da anlaşılabileceği gibi DOS Museum, eski DOS oyunlarını barındıran bir site. Sitenin bir müze olarak adlandırılmasının sebebi ise, eski DOS oyunlarının zaman içinde kaybolmasını engellemeyi hedefliyor olması. Sitede bulunan yama ve bazı oyun kayıtlarını da (save game) sayarsak toplamda 1600 dosya barındıran DOS Museum, basit ara birimi sayesinde istediğiniz türde oyunları kolaylıkla bulmanızı sağlıyor.

DOS Museum'u şu bağlantıyı takip ederek ziyaret edebilirsiniz.

Abandonia
Eski klasik oyunları bulabileceğiniz Abandonia adlı sitede artık telif hakları yasalarınca korunmayan veya üreticileri tarafından ticari satış hakları halen saklı tutulmayan ürünler bulunuyor. Tam 10 yıllık geçmişse sahip olan site 1999 yılından beri kullanıcılara hizmet veriyor. Şu anda 100 binden fazla kayıtlı üyesi bulunan sitede, bu yazıyı hazırladığımız anda 1000'in üzerinde oyun ve oyun ile ilgili içerik yer alıyordu.

Abandonia'yı şu adresten ziyaret edebilirsiniz.

Ansiklopedik bilgi

Ansiklopedik bilgi

Remain In Play
Abandonware olarak tanımlanan, artık ticari bir değer taşımayan oyunlar çok ilginizi çekmediyse Remain In Play adlı sitede, en baştan ücretsiz olarak hazırlanmış ve bedavaya oynanabilen oyunları bulabilirsiniz. Site ücretsiz oyunları yayınladığı için Abandonware ağırlıklı sitelerden farklı olarak içeriğinde yeni oyunlara da rastlamak mümkün. Sitenin "Top 10 Games" başlığı altında en çok oy alan, en iyi 10 oyunu görebilirsiniz. Bunun dışında site tasarım açısından çok kolay bir dolaşım mantığına sahip olmasa da, arama özelliği işinizi kolaylaştırabilir.

Remain In Play sitesini şuradan ziyaret edebilirsiniz.

Wikipedia
Bu başlık altında Wikipedia'yı görmek sizi şaşırtabilir ama Wikipedia her konuda olduğu gibi, ücretsiz oyunları bulmak konusunda da ansiklopedik değer taşıyan bilgilere sahip. Her ne kadar diğer siteler kadar geniş bir içeriğe sahip olmasa da, Abandonware olarak tanımlanan oyunları neredeyse gün be gün listeye ekleyen editörler sayesinde güncel kalabiliyor.

Wikipedia'nın ücretsiz oyunlarla ilgili sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları