İntiharlara "kesin" çözüm!

İntiharlarla gündeme gelen iPhone fabrikasında alınan intihar önlemi tek kelimeyle karikatür gibi...

İntiharlara "kesin" çözüm!

Gün geçtikçe artan intihar ve ölüm olayları üzerine iPod, iPad ve iPhone üreten Foxconn Shenzhen fabrikası, olan olaylar karşısında yeni bir uygulamaya geçmek zorunda kalacağa benziyor. Aynı zamanda Dell, HP, Microsoft, Nintendo ve de Sony gibi ünlü markaların siparişlerinde de büyük rol oynayan fabrika sahipleri Foxconn ve Tayvanlı Hon Hai Precision Indusrty Ltd. durumdan bir hayli rahatsız.

Uzun vadede Foxconn Vietnam'a taşınmayı düşünüyor. Sebebiyse Çin'de yükselen ölümleri azaltmak ve işçi maliyetini azaltacak yeni bir fabrika kurmak. Hatta firma başlarına gelenlerden sonra tamamen insansız ve robotlarla çalışan bir yer açmayı bile düşünüyor.

Fabrika içerisinde çekilmiş olan son fotoğraflardaysa etrafa gerilmiş geniş ağlar dikkat çekiyor. Firma tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, genel görüş bu ağların intihar edenlerin yerle temasını engellemek üzere konulduğu yönünde.

Foxconn bir yandan çalışanlarının ücretlerine zam yaparken, bir yandan da kendilerini iyi hissetmeleri ve öfke konusunda rahatlamaları için Budist bir ekip getirdi. Aynı zamanda öfke odası adı altındaki, işçilerin herhangi bir yeri yıkıp dökmelerine olanak sağlayan odalar üretti.

Yine de çoğu Amerikan üreticisi Çin'de vuku bulan bu olayları görmezden gelmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları