I/O 2017'de iOS İçin Google Assistant Açıklanabilir

Google'ın sanal asistanı Google Assistant, Siri'yi rahatsız edecek bir hamle yapmak üzere olabilir!

Google Assistant, iOS'a gelebilir!

Apple'ın dijital asistanı Siri, koltuğunu başka bir asistan ile paylaşmak zorunda kalabilir: görünüşe bakılırsa Google Assistant iOS'a gelmeye hazırlanıyor.

Android Police'in iddiasına göre Google, iOS uyumlu Google Assistant uygulaması üzerine çalışıyor, ve bu uygulamanın resmi olarak açıklanması da Google I/O 2017'de gerçekleşebilir.

Google Assistant iOS uygulaması Android sürümüyle bire bir aynı olması bekleniyor. Yani uygulama hep yazı (Allo uygulaması gibi) hem de ses ile yönetilebilecek. Rapor ayrıca uygulamanın ilk olarak sadece ABD'de indirmeye açılacağını iddia ediyor.

Android Police'in kaynakları Google Assistant'ın iOS'a eninde sonunda geleceğinden emin olmasına rağmen, I/O'da açıklanma ihtimali yüksek de olsa kesin değil.

Kardeş payı

Bu Google'ın ürünlerini iOS'a ilk defa taşıdığı bir durum değil. Daha önce bahsettiğimiz Google Allo, geçen yılın sonbaharında Android ile aynı anda iTunes'da yayınlanmıştı. Ayrıca, Google'ın iOS için hazırladığı YouTube ve Gmail gibi uygulamalar da sürekli olarak güncelleniyor.

Bu arada, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan yapımcı konferansı I/O için bizi takip etmeye devam edin.

Okuyucu Yorumları