iOS 10'un yetişemediği 5 Android Nougat işlevi!

Android Nougat'taki bu yenilikler, iOS 10'a geçecek olan iPhone sahiplerini bile kıskandırabilir!

iOS 10'un yetişemediği 5 Nougat işlevi!

Nexus telefonlara dağıtılmaya başlanan Android Nougat, Google'a göre geçen sene yayınlanan Android 6.0'ın üzerine 250 ek işlev getiriyor. Nexus sahipleri, güncellemeye önümüzdeki birkaç hafta içinde kavuşacaklar ancak diğer Android'li cihazlar için bekleyiş, çok daha uzun sürebilir. iOS ile çalışan iPhone ise haliyle Android Nougat'tan hiç faydalanamayacak.

İşte Android 7.0 Nougat'daki en önemli, iOS 10'da bile muhtemelen sunulmayacak işlevler.

Uyarı üzerinden cevaplama: Mesaj aldığınızda uyarıya dokunup, ilgili uygulamayı açmadan cevap yazmak Android Nougat'taki yenilik sayesinde mümkün hale geliyor. Google, bu işlevin sadece Google'ın mesajlaşma uygulamalarında değil, diğer uygulamalarda da çalışacağını söylüyor.

Hızlı ayar geçişleri: Android 7'de hızlı ayarlarınızı değiştirmeniz, hangi ayarların kolay erişilebilir konumda olacağını seçmeniz mümkün.

Daydream VR: Daydream daha sonraki bir güncellemeyle gelecek ancak geldiğinde Google'ın yeni nesil VR platformu ortaya çıkmış olacak. Böylelikle Google Carboard'dan daha iyi bir mobil VR deneyimi elde edebileceksiniz.

Telefonda çoklu pencere: Android Nougat, telefonunuzda iki uygulamayı yan yana çalıştırmanıza izin verecek. iOS'ta bunu yalnızca iPad'de yapabiliyorsunuz. Elbette bu işlevi büyük ekranlı ve güçlü bir telefonda kullanmak isteyeceksinizdir.

Yenilenen Doze modu: Bu işlev, telefonunuzun uzun süredir çantanızda veya cebinizde olduğunu algılayarak pil tasarruf işlevlerini otomatik olarak etkinleştirecek. Bu sayede pilden daha çok tasarruf etmek mümkün hale gelecek.

Okuyucu Yorumları