iOS 11, Kayıpsız FLAC Ses Dosyalarını Destekleyebilir!

Yeni tanıtılan iOS 11 beta'da kullanıcılar tarafından yapılan keşif, yüksek kaliteli müzik meraklılarını heyecanlandıracak!

iOS 11'de yeni keşif!

Dijital müzik koleksiyonunu sonuna kadar kullanmak isteyen ses meraklılarını iOS 11'de hoş bir sürpriz bekliyor. Apple'ın mobil platformunun en son sürümünün FLAC ses dosyalarını desteklediği ortaya çıktı.

The Next Web'e göre bazı kullanıcılar, iOS 11 beta'nın FLAC dosyalarına ulaşmaya olanak tanıdığını keşfettiler. FLAC dosyalarının iOS 11'deki Files uygulaması üzerinden açılabildiği anlaşılıyor (Files uygulaması, cihazdaki içeriği yönetmeye yönelik bir araç). FLAC dosyaları, sıkıştırma sırasında ses kalitesine dokunmuyor ve bu yüzden "kayıpsız format" olarak tanınıyor.

Tüm bunlar, FLAC ile temiz ve pürüzsüz müzik dinleme keyfinin yanında, internetten satın aldığınız albümlerin iOS cihazınıza FLAC formatında gelebileceği anlamını taşıyabilir. Örneğin Bandcamp gibi bağımsız müzik mağazaları, albümleri hem MP3 hem de FLAC formatlarında sunuyorlar. iOS 11'de FLAC dinlemenin kolay bir yolu olursa, bu albümleri FLAC olarak koleksiyonunuza kolaylıkla eklemeniz mümkün olabilir.

Biraz daha ileriye bakarsak Apple'ın gelecekte FLAC desteği ile CD kalitesinde müziği bizzat kendisinin sunması mümkün olabilir. Elbette bu sadece bir tahmin çünkü iOS 11 beta, FLAC dosyalarını şu an sadece Files uygulamasından açabiliyor ve Apple Music üzerinde çalmıyor.

Okuyucu Yorumları