iOS 11, Sizi "Öğrenen" Bir Siri İle Gelebilir!

iOS'un bir sonraki sürümü, dijital asistan alanında geride kalmaya başlayan Siri'yi bu özellikle roketleyebilir!

Siri'ye yapay zeka dokunuşu!

Dijital asistan pazarında rekabetin giderek kızıştığı bir dönemdeyiz. Google Assistant, önde gelen çoğu Android'li telefona gelirken Amazon, Alexa'lı Echo serisiyle ciddi bir başarı yakalamış durumda. Apple ise Siri ile biraz geride kalmış gibi görünüyor.

Apple, Türk Hacker Grubunun iCloud Hack'ini Yalanladı!

Ancak iOS 11'le birlikte bu durum değişebilir. İsrailli web sitesi The Verifier'a göre Apple, Siri'yi çok ciddiye alacak ve asistanını yeni akıllı yeteneklerle donatacak. Bu yetenekler arasında Siri'nin davranışlarınızı izleyerek onları zamanla öğrenmesi var. Yapay zekanın öğrendikleri, cihazdan çok kullanıcı hesabına bağlı olacak; bu sayede Mac ve Apple TV cihazlarınıza da taşınabilecek. Alışkanlıklarınızı öğrenen Siri, bir sonraki hareketinizi tahmin ederek size yardımcı olabilecek.

The Verifier pek tanınmış bir kaynak olmasa da Apple'ın son zamanlardaki patentleri, Siri'ye bu tür özelliklerin gelebileceğini söylüyordu. Yapay zeka, teknoloji firmaları için şu sıralar önemli bir alan olduğundan, Apple'ın bu alanda geri kalmamak istemesi gayet doğal.

Apple'ın geliştirici etkinliği WWDC 2017, 5 Haziran'da başlayacak ve etkinlikte her zaman olduğu gibi iOS'la ilgili yenilikleri öğrenme şansı bulacağız.

Okuyucu Yorumları