iOS 11'den Bekleyebileceğiniz 11 Önemli Yenilik

iOS 11'in yayınlanmasına sadece saatler kaldı. Peki yeni sürüm, iPhone'unuza veya iPad'inize neler getirecek?

iOS 11'de neler var?

iOS 11'in final sürümü, aylar süren hazırlıkların ve beta test aşamasının ardından 19 Eylül'de, yani bugün yayınlanacak.

iOS 11 sadece 64-bit cihazlarda, yani iPhone 5S ve sonrasında, dördüncü nesil iPad ve sonrasında, iPad Pro'larda, iPad mini 2 ve sonrasında ve altıncı nesil iPod'da çalışacak.

İşte iOS 11'den bekleyebileceğiniz en önemli yenilikler.

1. Daha hızlı kurulum: iOS 11'in kurulum süreci, Otomatik Kurulum sayesinde artık daha tertipli. Bir başka iOS cihazınız varsa, ikisini yakınlaştırıp tercihleri, parolaları, iCloud ayarlarını ve fazlasını eşitleyebileceksiniz.

2. Uygulamaları daha kolay bulun: App Store'un görünümü, iOS 11 ile birlikte değişiyor. İşlevsellik anlamında büyük bir yenilik olmasa da görünüm düzeni, eskisinden çok daha iyi görünüyor. Örneğin oyunlar, artık kendi sekmesine sahip.

3. Artırılmış gerçeklikle oynayın: iOS 11, eğlenceli AR deneyimlerinin kapısını açıyor. Bu sayede şehirlerin içinde gezebilir, Pokemon Go deneyiminizi geliştirebilir ve AR kullanacak her tür uygulamadan faydalanabilirsiniz.

4. Live Photos ile daha fazlasını yapın: Live Photos, mini video kliplerini isterseniz Instagram stili küçük video döngülerine dönüştürebiliyor veya uzun pozlama efekti oluşturabiliyor.

5. Normal fotoğraflarla daha fazlasını yapın: iOS 11'deki Kamera ve Fotoğraflar uygulamaları, fotoğraflarınızı iyileştirecek yeni filtrelerle geliyor. Bunun yanında Portre fotoğrafları için LED flaş desteği eklenmiş. QR kodlarını ek bir uygulama olmaksızın okutmanız da artık mümkün.

6. Klavyeyi tek elle kullanın: Bu işlevin kodları iOS'ta bir süredir bulunuyor ancak onu iOS 11'de kullanabiliyorsunuz. Emoji tuşunu basılı tutun ve istediğiniz klavye düzenine doğru sürükleyin. Artık tek elle daha kolay yazabilirsiniz. Normal klavyey dönmek için aynı adımları tekrarlayın.

7. Ekran görüntüleri üzerine yazı yazın: iOS 11'de ekran görüntüsü aldığınızda ekranın sol altında küçük bir resim gösteriliyor. Bu resme dokunursanız, üzerine metin veya çizim ekleyebilirsiniz.

8. Aynı anda daha fazla ayara ulaşın: Yeniden düzenlenen Kontrol Merkezi, daha çok ayarı aynı anda gösterebiliyor. Ayarlar > Kontrol Merkezi > Kontrolleri Özelleştir yolunu izleyin ve hangi seçeneklerin sunulduğuna göz atın.

9. Daha kolay ekran kaydı: iOS'da ekranınızı kaydetmek zor değildi, ancak artık daha kolay. Bir önceki ipucunda bahsettiğimiz Kontrolleri Özelleştir ekranında Ekran Kaydı düğmesini etkinleştirin. Artık ekran kaydını tek bir düğmeyle Kamera Rulosunda saklayabilirsiniz.

10. Sürüş sırasında rahatsız olmayın: iOS 11, sürüş sırasında otomatik olarak Rahatsız Etme modunu etkinleştiriyor ve hatta direksiyon başında olduğunuzu size ulaşanlara bildiriyor. Bu modu kendiniz etkinleştirmek isterseniz veya bir Bluetooth sistemine bağlandığında açılmasını isterseniz, Ayarlar'daki Rahatsız Etme başlığına göz atın.

11. Müzik zevkinizi paylaşın: Apple Music'de büyük bir fark görmeseniz de, artık bir Apple Music profili oluşturup son çaldığınız parçaları daha kolay paylaşabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları