iOS 11'in Siri'si Sizi Çok Daha İyi Anlayabilir!

Apple, iddialara göre dijital asistanı Siri'nin ses tanıma yeteneklerini geliştirmek için kolları ciddi biçimde sıvadı!

Apple, Siri'yi eğitiyor!

Apple, Siri'nin konuştuklarınızı daha iyi algılaması için harekete geçti. Yeni bir rapora göre yaklaşık 30 kişiden oluşan bir Apple çalışanı takımı, Cambridge Üniversitesi yakınında ismi bilinmeyen bir ofiste çalışmalarına başladı.

Businesss Insider'ın raporuna göre gizli Cambridge takımının içerisinde, Apple'ın geçen sene satıl aldığı VocallQ'nun çalışanları bulunuyor. Ses tanıma yazılımı geliştiren VocallQ, Apple tarafından geçen sene satın alınmıştı.

Apple'ın hedefinin Siri'yi günlük konuşmalarımızı daha iyi anlayacak biçimde eğitip geliştirmek olduğu düşünülüyor. Bu gerçekleştiğinde Siri ile iletişim kurmak daha doğal olacak ve anlaşılmak için kendimizi zorlamak zorunda kalmayacağız.

Bu çalışmaların ürününü bir sonraki iOS'ta veya iPhone 8'de görmemiz şaşırtıcı olmayabilir. Bu sırada Google ve Microsoft'un da boş durmadığını, kendi ses tanıma sistemlerini geliştirmek üzere uğraştıklarını hatırlatalım. Google, WaveNet teknolojisiyle bu alanda önemli adımlar atarken Microsoft, ses tanımada büyük bir ilerleme kaydettiğini geçen ay ortaya çıkarmıştı.

Okuyucu Yorumları