iOS 11'in Sürükle-Bırak İşlevini iPhone'a Taşıdılar!

iOS 11'in iPad'e getirdiği önemli özellik, açıklamalara göre iPhone'a gelmeyecek. Ama bir geliştirici, özelliği kendi çabasıyla iPhone'a getirdi bile!

iPad özelliğini iPhone'a taşıdılar!

Sürekle-bırak işlevi, iOS 11'in iPad'e getirdiği yeni işlevlerin en başında geliyor. Normalde iPhone için sunulmayan bu işlevin kolaylıkla telefona taşılanabileceği, bir geliştirici sayesinde anlaşıldı.

Keşfi yapan geliştirici Steven Troughton-Smith, iPhone'da nasıl sürükle-bırak yaptığını da gösterdi. iOS 11'in bu yeni işlevi, dosyaları, resimleri ve bağlantıları bir uygulamadan diğerine tutup, bırakabilmenizi sağlıyor. iPad Pro'ya gelecek işlev sayesinde tabletin verimlilik yetenekleri artacak. iPhone'da ise şu an tek bir uygulama içinde sürükle-bırak yapmak zorundasınız.

Apple'ın işlevi iPhone'a getirmemiş olmasının tabi ki bir nedeni var - ekranın küçük olması. iPhone 7 Plus'ın bile iki uygulamayı aynı anda göstermek için küçük olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden telefonda muhtemelen sürükleyip bırakmakla uğraşmak da istemeyeceksinizdir.

Yine de bu keşif, Apple'ın dilediğinde işlevi kolaylıkla iPhone'a taşıyabileceğini veya isteyenlerin gelecekte jailbreak ile işlevi telefonuna ekleyebileceklerini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları