iOS 5, Android'i fena solladı

iOS 5 ve Android 4.0 daha önce pek çok alanda kapıştı ama yeni testte, iOS Android'e büyük fark attı

iOS 5, Android'i fena solladı

Akıllı telefon pazarındaki yarış, her gün yeni ve farklı bir testle kullanıcılara aktarılıyor. Bu sefer karşımıza çıkan test ise, direk olarak bu cihazlar üzerinde ne kadar rahat oyun oynanabildiğini öne çıkarıyor.

Spaceport isimli bir site tarafından yapılan testte HTML 5 tabanlı oyunların hem Android, hem de iOS işletim sistemlerinde harika sonuçlar verdiği ortaya çıktı. Nitekim "PerflMarks report" olarak lanse edilen test esnasında, iOS işletim sisteminin inanılmaz bir sonuç vermesi, iki sistem arasındaki bir diğer farkı da ortaya çıkarmış oldu.

"Akıllı telefon ve tablet platformlarının ilk kez bu kadar derin ve net şekilde incelemesi yapıldı." diyen test ekibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich tabanlı Samsung Galaxy Nexus üzerinde aynı anda 100'den fazla objenin rahatlıkla farklı şekillerde çalışabildiğini gördü. Nitekim aynı testi iPhone 4S ve iPad 2 üzerinde yapan ekip, çok daha farklı sonuçlar elde etti. Rapora göre iPhone 4S, eş zamanlı olarak 200 objeyi rahatlıkla oynatabilirken bu rakam iPad 2 ile 300 objeye kadar çıktı; Android ise ne yazık ki bu rakamların yanına bile yaklaşamadı.

iOS 5 ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich'in harika iki yeni güncelleme olduğuysa raporun sonuna eklendi. Fakat Android'in GPU konusunda biraz daha çalışması gerekiyormuş gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları