iOS 5'deki en iyi 5 yeni özellik!

iOS 5 ile birlikte iPhone ve iPad'e pek çok yenilik geliyor; ama bu 5 yenilik gerçekten büyüleyici.

iOS 5'in en iyi 5 özelliği!

Apple geçtiğimiz günlerde mobil işletim sistemi iOS 5'i tanıttı. Şirket, WWDC katılımcılarına işletim sisteminin 200 yeni özellikle beraber geldiğini söyledi, ancak iki saatlik tanıtımda ancak sadece 10 tanesi gözler önüne serildi. Bu yazımızda ise iOS 5'deki en heyecan verici 5 özelliği bir araya getirdik.

Yeni uyarılar: Uzun zamandır beklenen bu değişiklik iOS 5 ile geldi. Önceden, bir uyarı geldiğinde ekranda beliriyor ve sizi mesajı okumaya veya pencereyi kapatmaya zorluyordu. Yeni yöntemde ise yaptığınız işi durdurmanıza gerek kalmıyor. Uyarı, menü çubuğunun altından işinizi bölmeyen bir çubuk halini alıyor.

Şu anki uyarıları seviyorsanız endişelenmenize gerek yok. iOS 5'de uyarıları eskisi gibi görüntülemeniz de mümkün.

Gözden geçirilmiş kilit ekranı: iOS 5'de kilit ekranında birkaç faydalı geliştirme yapılmış bulunuyor. Giriş düğmesine iki kere basarak sadece ses denetimlerini görüntülemenin yanında, ekrana bir kamera simgesi ekleniyor. Bu sayede iPhone kilitliyken bile kameraya hızlıca erişip fotoğraf çekmek veya video kaydetmek kolay hale geliyor.

Kablosuz güncellemeler ve fazlası

Kablosuz güncellemeler ve fazlası
iPhone artık bir PC'ye bağımlı değil

Kablosuz güncellemeler ve fazlası: iOS 5 cihazları artık hiçbir cihaza bağlanmadan etkinleştirilebiliyor. Apple ID'si gibi temel bilgilerinizi girdikten sonra iTunes ile yaptığınız her satın almaya erişebiliyorsunuz ve indirebiliyorsunuz.

iOS güncellemeleri de artık iTunes'a gerek kalmadan yapılabiliyor.

Messages: WWDC'deki sürprizlerden bir tanesi de iOS cihazları arasındaki metin, SMS ve MMS iletişimini değiştiren yeni Messages uygulaması. Yeni Messages ile iOS 5 cihazları arasında mesaj gönderirken tek kuruş ödemenize gerek kalmıyor. Bu tür mesajlar mavi renkle gösterilirken, standart SMS olarak gönderilen mesajlar yeşil olarak gösteriliyor. Bundan fazlası, iMessages hizmeti sohbetlerinizi cihazlarınız arasında eşitlediğinden örneğin iPhone'daki sohbetinize iPad'de kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

AirPlay: iOS 5 ile beraber AirPlay, 'AirPlay Mirroring' sayesinde iPad'i direkt olarak yansıtıyor. Bunu etkinleştirmek için giriş düğmesine iki kez dokunmanız, sağa kaydırarak parlaklık/ses/döndürme kilidi alanını çağırmanız ve AirPlay düğmesine basmanız gerekli. Video için hedef cihazınızı seçin ve seçenek göründüğünde mirroring'i etkinleştirin.

Okuyucu Yorumları