iOS 5'den beklediklerimiz!

Eğer Apple daha da güçlü bir iPhone istiyorsa, yeni iOS 5'te bu 3 şeye mutlaka dikkat etmeli...

iOS 5'te bunlar da olsun!

iOS'un bir sonraki büyük güncellemesi iOS 5'in ne zaman geleceği henüz belli değil. Son raporlara göre ise bu sene sonbaharda iOS 5'in çıkması olası. iOS 5'den ise beklediğimiz birçok yenilik var, ancak bu yazımızda yeni işletim sisteminden beklediğimiz 3 en önemli yeniliği sizlerle paylaşacağız:

Daha kolay güncellemeler

Apple'da yeni bir güncelleme olduğunda cihazımızı güncellemek için USB yoluyla PC'ye bağlamamız gerekiyor. Diğer üreticiler bunu mobil ağ veya kabosuz ağ üzerinden direkt olarak gerçekleştirebiliyorlar (OTA). İnternette dolaşan söylentilere göre ise bu işlev, ilerideki iOS sürümlerinde bulunacak.

Etkin bir giriş ekranı ve gerçek çoklu görev

Etkin bir giriş ekranı ve gerçek çoklu görev
Gerçek çoklu görev desteğinin iOS 5'de boy göstermesini umuyoruz

Etkin giriş ekranı: Apple'ın giriş ekranlarında Android'den ders alması gerekiyor. Android'de widget'ler ile fotoğraf albümleri, tarayıcı geçmişi, YouTube yer imleri, Facebook, saat ve hava durumu gibi dinamik içerikleri giriş ekranına yerleştirebiliyorsunuz.

Gerçek çoklu görev: Şu anki iOS'un çoklu görev özellikleri oldukça eksik. Arka planda bekleyen birçok uygulama aslında 'donduruluyor'. Gerçek çoklu görevde ise uygulamaların çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Örneğin bir video açıp giriş ekranına döndüğünüzde video duruyor.

Okuyucu Yorumları