iOS 5 için Jailbreak şimididen hazır

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 5 de kaçınılmaz sondan kaçmayı başaramadı...

iOS 5 de fazla dayanamadı!

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 5 çıktı, cihazlara indirilmeye ve kurulmaya başlandı. Bir kısım kullanıcı ise, Jailbreak'siz cihaz kullanmak istemediği için, iOS 5 kırılana kadar beklemeyi tercih etti. İşte bu kullanıcılar için daha fazla beklemeye gerek kalmadı zira iOS 5'de Jailbreak yapılabilecek sürümler arasına girdi, hem de daha yeni çıkmışken.

Jailbreak yapmak için Redsn0w'un 0.9.9b5 sürümünü kullanmanız gerekiyor. Bu sürüm ile birlikte Jailbreak yapılabiliyor. Uygulamayı hazırlayanlar, IPSW dosyasının URL adresinin uygulamanın içinde olduğunu belirtiyorlar. Bu sayede ilk defa IPSW dosyasını kendiniz bulmak zorunda kalmıyorsunuz.

Yeni yöntem şu an için ne yazık ki iPhone 4S ve iPad 2'de çalışmıyor. Bu cihazlara sahip kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekecek. Ayrıca uygulamayı geliştirenlerin bir de küçük uyarısı var. Henüz çok stabil olmayan bu yöntemin yalnızca uygulama geliştiriciler tarafından kullanılmasını, diğer kullanıcıların ise bir süre daha beklemesi gerektiğini belirtiyorlar.

Not: Kişisel olarak görüşüm, iOS kullanan cihazların Jailbreak yöntemiyle kırılması, cihazı korunmasız hale getiriyor. Çoğumuzun bildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri'nde bu yönde bazı davaların, Jailbreak işleminin herhangi bir yasal problem oluşturmadığı yönünde sonuçlandı ancak bu işlemin cihazlar üzerinde olumsuz etki bırakma olanağı olduğunu da unutmayalım. Dolayısıyla yapılmasını önermiyorum.

Okuyucu Yorumları