iOS 5 ile iPhone 4'e gelen ve gelmeyenler!

iOS 5 ile iPhone 4'ünüze hangi özellikler geldi, hangileri gelmedi? İşte iOS 5 ile değişenler...

iOS 5 iPhone 4'e ne getirdi?

Apple'ın iOS işletim sistemini kullanan cihazları için yaptığı güncelleme, dün yayınlandı. Ancak iOS 5 ile önemli bir soru da akıllara geldi: iOS 5 eski model iPhone'larla da hızlı bir şekilde çalışacak mı? İlk yorumlara göre iOS 5, iPhone 4'de iyi bir şekilde çalışıyor. İsterseniz gelin iOS 5'in iPhone 4S'e özel yeniliklerine ve ardından tüm modellere getirdiği yeniklere beraber göz atalım.

iOS 5 ile önceki iPhone'lara gelmeyen yenilikler

iOS 5'deki birkaç yenilik, Apple'ın yeni çift çekirdekli işlemcisi A5'e ihtiyaç duyduğundan sadece iPhone 4S ve iPad 2 ile çalışacak. İşte bunlardan ikisi:

Siri: Apple'ın gelecek vaadeden konuşma tanıma özelliği, iPhone 4S'e ihtiyaç duyacak. Ancak cebinizde Siri yerine kullanabileceğiniz bazı alternatifler mevcut.

AirPlay Mirroring: AirPlay Mirroring, iPhone 4S veya iPad 2'nizin ekranınızdakileri AirPlay'e bağlı bir HDTV veya Apple TV 2 yoluyla büyük bir ekrana yansıtıyor.

iOS 5, eski iPhone'lara neler getiriyor?

iOS 5, eski iPhone'lara neler getiriyor?

iOS 5, eski iPhone'lara neler getiriyor?

iCloud: iCloud ile takviminizi, e-postalarınızı, iWork belgelerinizi, kişilerinizi ve fazlasını yedekleyebilir ve iOS 5 cihazınızda, OS X Lion'da, Vista veya Windows 7 masaüstünde erişebilirsiniz. iCloud, önceden satın alınan uygulamaları da hatırlıyor.

iTunes Match: Hizmet, müzik kütüphanenize bulut üzerinden erişmenize izin veriyor.

Fotoğraf düzenleme: Artık kırpma, kırmızı göz azaltma, fotoğrafı otomatik olarak geliştirme gibi işlevlere sahipsiniz.

Hızlı kamera erişimi: Varsayılan kamerayı iPhone kilit ekranından çift dokunarak açabilir, ses düğmesiyle fotoğraf çekebilirsiniz.

iMessage: Apple'ın Blackberry Messenger benzeri hizmeti sayesinde SMS masraflarınızı azaltabilirsiniz. Hizmet, mesajlar için size "okundu" bilgisi de sağlayabiliyor.

Twitter: Twitter artık Maps'den Safari seçenekleri menüsüne iOS 5'in her yerinde bulunuyor. Bir Twitter hesabınız yoksa, iOS 5 sizi yeni bir hesap açmaya ikna edebilir.

Kısa mesajlar: Genel > Klavye > Kısayollar altından kısayollar ekleyerek zamandan kazanabilirsiniz. "Hemen döneceğim." gibi.

Okuyucu Yorumları