iOS 5'in Android'den "kopya çektiği" 5 şey!

Apple'ın yeni iOS 5'i Android'den kopya mı çekiyor? Kafaları karıştıran bu sorunun cevapları içeride

iOS 5'teki 5 Android izi!

Apple, bu sonbaharda kullanıma sunulacak iOS 5'deki yeni uyarılar, bulut depolama ve havadan güncelleme (OTA) gibi özellikleri tanıttı. Bu yeni özellikler Apple tarafından 'sihirli' olarak adlandırılsa da bazıları Android'de senelerdir var.

iOS'daki yenilikler iPad ve iPhone kullanıcılarını mutlaka sevindirecektir ancak iOS'u Android'i bu denli kopyalarken 'dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi' olarak adlandırmak zor. İşte iOS 5'in Android'den kopya çektiği 5 yer:

Uyarı merkezi: iPhone kullanıcıları iOS 5'de işinizi bölen sıkıcı uyarılarla artık karşı karşıya kalmayacaklar. Bunun yerine uyarılar ekranın üst kısmından kayacak ve hızlıca yok olacak. Tüm uyarıları Uyarı Merkezinden de incelemek mümkün olacak. Ancak bu özellikler 2009'da tanıtılan Android 2.0'den beri Android kullanıcıları tarafından kullanılıyor.

Apple ID'si, sosyal ağ entegrasyonu...

Apple ID'si, sosyal ağ entegrasyonu...

Apple ID'si: Apple'ın yeni iCloud özelliği ile Uygulama, e-kitap, takvim ve fazlasını bulut üzerinde yedeklemek mümkün hale geliyor. Yeni bir iOS cihazı aldığınızda ise içeriğiniz iCloud'da depolanan içerik ile eşitleniyor. Android kullanıcıları bu özellik ile ilk olarak 2008'de tanışmışlardı.

Sosyal ağ entegrasyonu: Apple, Twitter'ı iOS 5'e entegre ederek birçok uygulama içinden 'tweet' gönderebilmenize izin veriyor. Android, Twitter'a özel bir entegrasyona sahip olmasa da 'Intents' adındaki geliştirici işlevi ile uygulamalar ve telefon (ve sosyal ağlar) arasında içerik göndermek mümkün hale geliyor.

Havadan güncellemeler: Apple cihazınızını artık iTunes ile eşitleme yapmadan da güncellemeniz mümkün. Ancak Android bunu ilk günden beri sunuyordu. Ancak Android'in güncellemelerinin oldukça yavaş geldiğini de söyleyelim.

Kamera düğmesi: Birçok Android cihazı uzun zamandır fiziksel bir fotoğraf çekme düğmesine sahip. Yeni bir iOS 5 özelliği ise iPhone 4'ün ses düğmesi ile fotoğraf çekmenizi sağlıyor.

Okuyucu Yorumları