iOS 5 ve Android'in yaklaşımı!

iOS 5 ve Android, benzer işlevlere sahip olsalar da aslında oldukça farklılar. İşte o farklar!

iOS 5 ve Android'in farkı!

iOS 5 iPhone ve iPad kullanıcıları için hazır. Bu sayede Apple iOS cihazlarını kullananlar, Android kullanıcılarının zaten sahip olduğu bazı özelliklere de kavuşmuş oluyor. Ancak iOS 5'in önde olduğu bazı alanlar da bulunuyor. Android ise sahip olduğu eşsiz özelliklerle rekabetteki gücünü korumak istiyor. Sonuç olarak ise görünüş olarak benzer ancak aslında oldukça farklı olan iki işletim sistemi ortaya çıkıyor.

Apple yaklaşımı: Her şey hizmet

iOS 5'deki özellikler, geniş çerçevede tek başlarına çok da önemli değiller, zira Apple, kullanıcıları için hizmet yaratmakla meşgul. iOS 5'de iPhone size yakın bir markete gidip süt satın almanız gerektiğini hatırlatabiliyor. Newstand uygulaması ile gazete ve dergileri otomatik olarak önünüze getirebiliyor. iOS kullanıcılarına iMessages ile mesaj gönderebiliyor, Web sayfalarını okunması kolay bir şekilde işleyebiliyor.

Bir başka deyişle Apple, işleri sizin kafa yormanıza gerek kalmayacak şekilde eline alıyor. iPhone 4S'de bulunan kişisel yardımcı Siri ile kullanıcılar, telefona ne yapması gerektiğini söyleyebiliyor. iCloud ise cihazda yaptıklarınızı hatırlayarak diğer Apple cihazlarından ve PC'lerden bu veriyi erişilebilir kılıyor.

Android yaklaşımı: Pratiklik, fayda

Android yaklaşımı: Pratiklik, fayda
Giriş ekranlarına eklenebilen widget'ler, Android'in en önemli özelliklerinden

Android yaklaşımı: Pratiklik, fayda

Android işletim sisteminin sahip olduğu özellikler ve konseptler, ortalama bir kullanıcıyı korkutabilir. Ancak Android'in en iyi özelliklerini kullanan kullanıcılar, onu iOS'dan daha faydalı buluyorlar.

Yol tarifleri, widget'ler, gelişmiş ses komutları gibi önemli özelliklere sahip Android, birtakım küçük şeylerde de uzmanlaşıyor. Kulağa garip gelebilir ama örneğin bir e-postaya dosya ekleyebiliyorsunuz. Kişileriniz, navigasyon talimatları ve yer imleriniz için giriş ekranınızda kısayollar oluşturabiliyorsunuz.

Apple'ın yeni üzerinde durmaya başladığı Twitter entegrasyonu ise Android'de yıllardır bulunuyor. Android web tarayıcısının üst tarafında bulunan "Paylaş" düğmesi sayesinde Twitter, Facebook, Google+ ve URL'leri kabul eden herhangi bir uygulama ile paylaşımda bulunabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları