iOS 6 bu sefer Avustralya'yı vurdu

Apple'ın her yeni iOS'ta mutlaka yaşadığı bu komik hata, iOS 6'da da kendini hatırlattı...

Bir iOS 6 hatası daha!

Avustralya'da yaşayan ve iOS 6'ya güncellenmiş iPhone cihazlara sahip kullanıcılar, aynı günde iki kez gece ve gündüz yaşadılar. iOS 6'nın neden olduğu bug, Avustralyalıların Apple cihazlarına fazladan birer 3:00AM ve 3:00PM saatlerini ekledi.

Şaşırtan bug, Avustralya eyaletlerinin yaz saati uygulamasına geçtiği 7 Ekim'de meydana geldiği için ayrı bir önem taşıyor. Zira bu tarihte saatler 1:59:59'u gösterdiğinde, saatler otomatik olarak 3:00:00'a atılıyor ve yaz saati uygulması başlıyor.

Apple ise alarm menüsünden aradaki 2:00:00'ı atmak yerine, onun yerine fazladan bir 3:00:00 eklemiş. Bug her ne kadar büyük bir sorun teşkil etmese de, Avustralyalı Apple kullanıcılarını bir günlüğüne alarm kurma konusunda şaşırttığı için şikayet almış.

Sorunun diğer ülkeleri de kapsayıp kapsamadığını araştıran Apple, Amerika ve İngiltere'deki cihazlarıyla kıyasladığında benzer bir görüntüye rastlamadığını belirtti.

Bilindiği gibi Apple'ın alarm ve saat konusunda daha önceden de sabıkaları bulunuyor. Yaz saati uygulamasına geçilirken saatlerde sık sık sorun yaşanıyor ve insanlar, alarm konusunda zor durumda kalabiliyor.

Okuyucu Yorumları