iOS 7.1'de hangi yenilikler var?

Dün yayınlanan iOS 7.1, iPhone ve iPad kullanıcılarına ne gibi yenilikler getiriyor?

iOS 7.1'de neler değişti?

Dün yayınlanan iOS 7.1 güncellemesi, tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7'ye ihtiyacı olan değişiklikleri sonunda getirdi. Güncelleme, iPhone 5S, iPad Air ve iPad mini 2 sahiplerinin yaşadığı can sıkıcı sorunları nihayet çözüyor.

iOS 7.1, tasarımda da bazı faydalı değişiklikler yapıyor. Tasarım hala düz, ancak öncekine göre biraz daha yuvarlak kenarlı.

"Beyaz ölüm ekranı" öldü

iOS 7'deki en sinir bozan sorunlardan biri, giriş ekranının kilitlenerek "beyaz ölüm ekranının" karşınıza gelmesiydi. Bu durumda tek çare, telefonu baştan başlatmaktı. Apple, bu sorunun sebebini açıklamasa da iOS 7.1'le yaptığımız testlerde herhangi bir kilitlenme yaşamadık. Yine de bizce çok geç onarılmış bir sorun.

CarPlay ortaya çıktı

iPhone 5S, iPhone 5C ve iPhone 5'i uyumlu bir otomobille bir araya getirdiğinizde CarPlay'i kullanabiliyorsunuz. Listede şimdilik Volvo XC90 SUV, Mercedes-Benz C-Class ve Ferrari FF gibi otomobiller var. CarPlay, telefon, müzik, harita, mesaj ve üçüncü parti müzik uygulamalarını aracınızın içinde, dokunmadan veya otomobilinizin dokunmatik ekranı yoluyla kullanmanızı sağlıyor.

Tasarım düzeltmeleri, Siri ve Touch ID

Tasarım düzeltmeleri, Siri ve Touch ID

Tasarım düzeltmeleri

Düz daireleri benimseyen iOS 7.1, arama ve telefonu kapatma ekranlarında bazı değişiklikler yapıyor. Cevap verme ve kapatma düğmeleri artık yeşil ve kırmızı düğmeler olarak gösteriliyorlar. Arayanın resmi de küçük bir daire içinde görünüyor.

Aynı biçimde cihazı kapatmak için kullandığınız kaydırma çubuğu da değişmiş. Güç düğmesini basılı tuttuğunuzda karşınıza yeni beyaz ve kırmızı düğmeler geliyor.

iOS 7.1'de hızlandırılan animasyonlar, uygulamalar arasındaki geçişi ve uygulamaları açmayı hızlandırmış.

iOS 7.1'de hangi yenilikler var?

Siri ve Touch ID

Siri'yi iOS 7.1'de kullanmak eskisinden daha kolay. Dijital yardımcınız, artık sizi cümlenizin yarısında kesmiyor. Giriş düğmesini basılı tutarak Siri'ye uzun komutlar yağdırmanız artık mümkün.

Apple'ın yayın notlarına göre Touch ID parmak izi tarama işlevi de iOS 7.1'de geliştirilmiş. Kullanıcıların şikayet ettiği "parmak izi unutma" sorunu, iOS 7.1'de ortadan kalkmış olsa gerek.

Kamera ve takvim uygulamalarında bazı ayarlamalar var. iPhone 5S, kamera uygulamasında otomatik olarak HDR'yi seçerken, takvim uygulamasına etkinlikleri aya göre görüntüleyebilme özelliği eklenmiş.

iOS 7.1'deki geliştirmeler büyük değiller, ancak önümüzdeki sonbaharda çıkması beklenen iOS 8'i beklerken atılan doğru adımlar olarak değerlendirilebilirler

Okuyucu Yorumları