iOS 7'de can sıkanlar ve çözümleri!

iOS 7 büyük yenilikler sunuyor ama can sıkan kısımları da yok değil! İşte sorunlar ve çözümleri...

iOS 7'de can sıkanlar!

Yeni işletim sisteminin beraberinde bazı sorunlarla gelmesi olağandışı bir durum değil. Bu iOS 7 için de geçerli; işletim sisteminde belki hepimizi rahatsız etmeyecek olsa da bazı küçük sıkıntılar var. İşte iOS 7 kullanıcılarını en çok rahatsız edebilecek bazı sorunlar ve bu sorunları onarmanın yolları.

Parallax'ı kapatın

iOS 7'yle beraber iPhone'unuzun giriş ekranı hareketli bir hale geliyor, siz telefonunuzu kımıldattıkça duvar kağıdınız ona göre oynuyor. Ancak Parallax adındaki bu işlev, iPad'in geniş ekranında rahatsız edici olabiliyor.

Onu gizlemenizi sağlayacak ayar ise kolayca bulabileceğiniz bir yerde değil. Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin ve "Hareketi Azalt" işlevini etkinleştirin.

Denetim Merkezi'ni uygulamalar için kapatın

Parmağınızı ekranın altından yukarıya doğru sürükleyerek açabildiğiniz Denetim Merkezi, belirli sistem ayarlarına hızla ulaşmanızı sağlıyor. Ancak tüm uygulamalar, bu parmak hareketinden henüz haberdar değiller ve örneğin bir oyun oynarken yanlışlıkla Denetim Merkezini açabiliyorsunuz.

Bu sorunu aşmak için Ayarlar > Denetim Merkezi > Uygulama içinden erişim ayarını devre dışı bırakın.

Bu ayarı kapatsanız da işleve giriş ekranından ulaşmaya devam edebileceksiniz.

Arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakın

Arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakın

Arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakın

iOS 7'nin en azından iPad 3'te pilinizi cömertçe harcadığını söyleyebiliriz. Bu sorunu "Arka planda uygulama yenileme" ayarını devre dışı bırakarak aşabilirsiniz. Bu ayar, arka plandaki uygulamaların internetten içerik almalarına izin verdiğinden pil tüketimini artırabiliyor. Ayarlar > Genel > Arka plan altından sözkonusu ayara ulaşabilirsiniz.

Eski Uyarı Merkezi'ni geri getirin

Uyarı Merkezi, iOS 7'de büyük oranda yenilenmiş. Eski Uyarı Merkezi'nin görünümüne benzer bir arayüz istiyorsanız, Ayarlar > Uyarı Merkezi'ne gitmeniz ve birkaç ayarı değiştirmeniz gerekli. "Bugün Görünümü", "Bugünün Özeti" ve "Yarının Özeti" ayarlarını devre dışı bırakmalısınız.

Otomatik uygulama güncellemelerini kapatın

iOS 7'deki yeni bir özellik olan otomatik uygulama güncellemeleri, zaman zaman güncellemek istemediğiniz bir programı da son sürüme yükseltebilir. Güncellemelerinizi kendiniz yapmak istiyorsanız Ayarlar > iTunes/App Store'a gidin ve otomatik güncellemeleri kapatın.

Okuyucu Yorumları