iOS 7'den beklediğimiz 12 yenilik

Apple'ın bir sonraki mobil işletim sistemi iOS 7, hangi yenilikleri getirmeli? İşte uzun bir liste!

iOS 7 nasıl olmalı?

iOS 6, daha gelişmiş bir Siri, ailenizle ve arkadaşlarınızla fotoğraf paylaşmanızı sağlayan Photo Streams, Mail, Safari ve Kamera uygulamalarına yapılan birçok geliştirmeyle geliyor. Bununla birlikte Apple'nın iOS'dan Google'ı çıkarmak adına Google Maps'i kaldırarak kendi sorunlu harita uygulamasını yerleştirmesi, bazı kullanıcıları çok kızdırmıştı. Peki iOS 7'de en çok kapatılması gereken eksiklikler hangileri? İşte bir sonraki iOS'ta görmek istediğimiz 12 işlev.

1. Apple uygulamalarını gizleyebilme: Birçok iOS kullanıcısı, cihazındaki Apple uygulamalarını Apple adınad bir klasör altında saklıyor. Bunun nedeni ise bu uygulamaları çok sık kullanmaları değil, onları silememeleri. Apple'ın bu uygulamaları gizleyebilmemiz için bir seçenek sunmasını istemek, çok büyük bir istek olmasa gerek.

2. Daha iyi uygulama yönetimi: Uygulamaları kaldırırken verilerin varsayılan olarak kaydedilmesi, yüklü uygulamaların alfabetik bir listesini görebilme gibi uygulama yönetimini geliştirecek işlevlerin işimizi kolaylaştıracağına inanıyoruz.

3. Uygulama varsayılanlarını değiştirebilme: Apple'ın bu isteğimizi gülerek geçeceğini bilsek de, bizce e-posta, takvim gibi uygulamalar için varsayılan uygulamaları seçebilmek çok hoş bir işlev olabilirdi.

Bir misafir oturumu eklensin

Bir misafir oturumu eklensin

4. Misafir oturumu: iOS cihazları son derece kişisel cihazlar olduklarından çoklu kullanıcı desteğinin eklenmesi zor görünüyor. Ancak OS X'deki işlev gibi telefonu bir başkasına verdiğimizde devreye sokabileceğimiz bir misafir hesabı, çok faydalı olabilirdi.

5. Siri için farklı sesler: OS X'de birçok yüksek kaliteli konuşma seçeneği var. Ancak Siri'de seçenekleriniz oldukça kısıtlı. Aynı ses yelpazesinin Siri'de de sunulmasını bekliyoruz.

6. Demo uygulamalar: Apple örneğin oyunların ve uygulamaların birkaç saatlik deneme sürümlerini sunarak App Store'un reklamlı "lite" sürümlerle dolmasını engelleyebilir.

7. "Beni rahatsız etme" modu geliştirilsin: Gece yarısı oyunlarınızdan gelen ilgisiz bir uyarı mesajıyla uyanmak istemiyorsanız, Beni Rahatsız Etme özelliği çok işinize yarayabiliyor. Ancak bu özelliğin daha çok plan oluşturmamıza izin vermesini ve hafta sonları için alternatif seçenekler sunmasını istiyoruz.

Telefon konuma göre kilitlensin veya kilitlenmesin

Telefon konuma göre kilitlensin veya kilitlenmesin

8. Kilitleme, konuma göre olabilir: iPhone'unuzu bir parola ile koruyarak verilerinizin bir anda yabancı ellere geçmesine engel olabilirsiniz. Ancak örneğin evdeyken bu korumanın otomatik olarak kaldırılması çok hoş bir özellik olabilirdi.

9. Daha iyi bir kilit ekranı: Apple'ın fazlasıyla sade olan kilit ekranına bizce şu an çalan şarkıyı kontrol edecek düğmeler gibi bazı işlevler eklenebilir.

10. iTunes zorunlu olmasın: Ağır bir yazılım olan iTunes'u hiç kullanmadan müzik koleksiyonunuzu veya fotoğraflarınızı cihazınıza aktarmanın kolay bir yolu yok. Ancak bu durumun da bizce değişmesi gerekiyor.

11. Simgeler hareketlensin: iOS'da canlı bir takvim simgesi var. Benzer şekilde saat ve hava durumu simgelerinin de dinamik bir hale gelmesi bizce çok yerinde bir değişiklik olurdu.

12. PC'den uygulama yükleyebilmek: iOS'da web sitelerinde geziniren bir uygulama tanıtımına rastladığınızda ve ona dokunduğunda App Store açılıyor ve uygulamayı hemen yükleyebiliyorsunuz. Aynısını PC'de de yapabilmek, Android'de olduğu gibi iPhone'a hiç dokunmadan ona uygulama yükleyebilmek hoş bir geliştirme olurdu.

Okuyucu Yorumları