iOS 7, iPhone'u su geçirmez yapar mı?

İşte son dönemin en garip iOS 7 haberi: iOS 7 yüklerseniz iPhone'unuz su geçirmez hale geliyor (muş)

iOS 7 bunu bile yapar mı?

iOS 7'yi yükseltince iPhone'unuzun aniden su geçirmezlik özelliği kazanacağını iddia eden sahte bir reklam internette hızla yayılmaya başladı. Apple'ın iPhone reklamlarına benzeyen sahte reklam, attığı bu iddiayı destekleyecek kadar da pişkin davranıyor.

Reklama inanıp kaç kişinin iPhone'unu suya attığı henüz bilinmiyor, ancak bunu yapanlar var. Sahte reklamda yazanlara göre iOS 7'ye yükselttiğinizde "tamamen su geçirmez" hale gelen telefonunuz, üzerindeki akıllı anahtar sayesinde "acil durumlarda" otomatik olarak gücü keserek telefonun devrelerinin hasar görmesini engelleyebiliyor.

Peki iOS 7, telefonunuzu nasıl bir anda su geçirmez (!) yapıyor? Bunun da açıklaması var: "iOS 7, telefonunuzu termo-dağılımdaki ani değişiklikleri algılayacak biçimde yükseltiyor."

Twitter'da saman alevi gibi parlayan şakanın ardından bazı kullanıcılar, bilerek suya attıkları iPhone'larının bozulmasından dolayı öfke kustular.

Su geçirmezlik telefonlar için yabancı bir kavram değil, piyasada su ve toz geçirmeyen birçok akıllı telefon ve hatta tablet bulmanız mümkün. Ancak sanırız henüz böyle bir işlevi bir yazılım güncellemesiyle kazanacak kadar yüksek teknolojik seviyede değiliz.

Okuyucu Yorumları