iOS 8.1 göründü, iki hafta sonra gelebilir!

iOS 8'in en önemli sorunlarını çözecek güncelleme, sandığınızdan çok daha yakında olabilir!

iOS 8.1 çok yakınımızda!

Apple, iOS 8.1 güncellemesini geliştirici programına kayıtlı olan üyelerine dağıtmaya başladı. 12B401 yapı numaralı sürümde önemli hata onarımları, arayüzde ise birtakım ayarlamalar var.

iOS 8.1 güncellemesinin Ekim ayında Apple cihazlarına dağıtılmaya başlanması bekleniyor. Güncelleme, Apple'ın mobil ödeme sistemi Apple Pay'i de resmi olarak destekleyecek. Apple'ın iOS 8.1'le birlikte yeni iPad modellerini ortaya çıkaracağına dair söylentiler de var.

Güncellemenin giderdiği problemler arasında HealthKit sorunları, arka planda veri aktarımının her zaman çalışmaması, iCloud keychain sorunları var. Üçüncü parti klavyeleri kullanırken uygulamalar arasında geçiş yapıldığında ortaya çıkabilen sorunlar da giderilmiş. Bunun yanında menülerde ve simgelerde küçük ayarlamalar yapılmış. App Store ise artık daha hızlı çalışıyor.

iOS 8.1'deki değişikliklerin ayrıntılı listesine buradan ulaşılabiliyor. iOS 8.1'in son kullanıcıya ne zaman dağıtılacağı henüz resmi olarak duyurulmasa da geliştiriciler tarafından test edilmeye başlanmış olması, çok fazla beklemeyeceğimizi gösteriyor. Dedikodular, iOS 8.1'in 20 Ekim'de hazır olacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları