iOS 8 bile onu kıskanacak!

Apple, yeni gelecek iOS 8'i bile gölgede bırakacak; devrimsel bir masaüstü işletim sistemi peşinde!

iOS 8 bile onu kıskanacak!

Apple'ın geçen yılki geliştiriciler konferansı MWDC 2013'te şovun yıldızı, iOS işletim sistemini tamamen değiştirecek olan iOS 7 olmuştu.

Bu seneki geliştiriciler konferansının ise yeni Mac OS X 10.10 sistemine odaklanması bekleniyor ki, iOS 8'in bile OS X'in gölgesinde kalacağı iddia ediliyor. Apple'ın aynı iOS7'de yaptığı gibi, bu yıl da OS X'de kullanıcı arayüzünü tamamen yenilediği ve yepyeni görünümlü devrimsel bir masa üstü işletim sistemi yarattığı söyleniyor. Rakibi Microsoft'un da Windows'a aynısını yaptığını düşünürsek, Apple'ın da kıyafetine çeki düzen vermesine şaşırmamak gerekiyor.

Apple'dan sızan bilgilere göre OS X'in, iOS 7'yi andıran bir görüntüye sahip olacağı, ikonları ve pencereleri daha fazla vurgulayan bir tasarımla geleceği söyleniyor. Elbette OS X'in, mobil bir işletim sistemine dönüşmesi beklenmiyor, değişikliğin sadece görsel olacağı tahmin ediliyor. Apple'ın bu sonbaharda çıkaracağı 12 inçlik MacBook gibi bilgisayarlarında yeni OS X 10.10 sistemini kullanmaya hazırlandığı düşünülüyor. Yeni MacBook'ta ise Air ve Pro gibi ekler olmayacak.

Ayrıca, Apple'ın yeni OS X'e hangi ismi vereceği de merak ediliyor. Adaylar arasında Syrah, Mammoth ve Diablo isimleri geçiyor. Bakalım yeni OS X, hangi isimle arz-ı endam edecek?

Okuyucu Yorumları