iOS 8'de bu da olacak!

Egzersiz yapanların en büyük düşmanı, tam ter dökmeye başlarken gelen mesajlar değil mi?

iOS 8'de bu da olacak!

Apple, iOS 8 üzerinde çalışıyor ve yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Akıllı saat veya iPhone 6 ile sağlık ve spor uygulamalarına odaklanması beklenen Apple'ın, iOS 8'i de bu amaçla şekillendirdiği ortaya çıkıyor.

Egzersiz yapan insanların keyfini kaçıran, antrenmana odaklanmalarını engelleyen en büyük sorun, sürekli uyarı veren cep telefonları olduğu için Apple'ın iOS 8'de, egzersiz sırasında uyarı seslerini kapatacak bir önlem aldığı konuşuluyor. Kullanıcılar böylece egzersizlerini bölmeden spora devam edebilecekler ve terlemek için verdikleri emek, gelen bir telefon yüzünden bölünen egzersizle çöpe gitmeyecek.

Apple'ın aldığı yeni patent de bu haberleri destekliyor. Apple'ın, sağlık ve spor uygulamaları çalıştığında devreye girecek "rahatsız etmeyin" patenti sayesinde kullanıcılar egzersizini bitirene kadar rahatsız edici uyarı mesajları almayacaklar. Eğer spor yapmayı bir süre için durdurursanız, iPhone bunu fark edecek ve mesajalrınızı iletmeye başlayacak. Elbette bu teknolojinin çalışabilmesi için yeni iPhone'ların dijital bilekliklere, akıllı saatlerle, nabız veya hareket ölçen sensörle birlikte çalışması gerekecek veya iPhone 6'da bu sensörler zaten var olacak. Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları