iOS 8'in final sürümünü şimdiden yükleyin!

iOS 8 için bir hafta daha beklemek size zor geliyorsa, ona hemen yükseltmenin bir yolu var!

iOS 8'e hemen geçmenin yolu!

iOS 8'in final sürümünün resmi olarak yayınlanacağı tarih, 17 Eylül. Ancak beklemek istemiyorsanız ve risk almayı kabul ediyorsanız, geliştirici olmasanız bile şimdi iOS 8'e geçmeniz mümkün.

Önce her şeyi yedekleyin

Yükseltmeden önce cihazınızı iTunes ile yedekleyin. iOS 8'in final sürümünü yükleyecek olsanız da, sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. Bu yedekten geri yükleme yapmanız gerekecek. Bu yüzden yedeği aldığınızdan emin olun. NOT: Yosemite beta'yı kullananlar, sorun yaşadıklarını söylüyorlar, bu yüzden Yosemite beta kullanıcılarının güncellemenin resmi olarak yayınlanmasını beklemelerinde fayda var.

iOS 8'i indirin

Geliştiriciler, iOS 8'i hemen indirebiliyorlar. İnternette kullanıcılar tarafından yayınlanan indirmeler sayesinde normal kullanıcılar da iOS 8'i indirebiliyorlar. Ancak bu tür indirmeler, her zaman olduğu gibi risk taşımaktadır. Cihazınızın modelinden emin değilseniz, Apple'ın sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Cihazınıza uygun iOS 8'i indirin

Cihazınıza uygun iOS 8'i indirin

Son olarak iOS 8'i yükleyin

Son olarak iOS 8'i yükleyin

iOS 8'i yüklemek için şu adımları takip edin.

1. İndirdiğiniz bir DMG dosyasıysa onu açın ve telefonunuz için olan iPhone Software Update (.ipsw) dosyasını bulun. Bu dosyayı masaüstüne veya dilediğiniz bir klasöre sürükleyin. Bunun için 7-Zip gibi bir araca ihtiyacınız olabilir. .dmg dosyasının içindeki .hfs'yi de açmanız gerekecek.

2. iTunes'u açın ve iPhone'unuzu, iPad'inizi veya iPod touch'ınızı bilgisayarınıza bağlayın.

3. Cihazınız, iTunes'ta otomatik olarak seçilmediyse, bunu yapın ve Summary / Özet sekmesine gidin.

4. OS X'te Option tuşunu, Windows'taysa Shift tuşunu basılı tutun ve Restore / Geri yükle düğmesine tıklayın. İndirdiğiniz .ipsw dosyasını seçin ve güncellemenin tamamlanmasını bekleyin.

5. Gerekiyorsa yedeğinizi geri yükleyin ve cihazınızı iTunes ile eşitleyin.

Okuyucu Yorumları