iOS 9.3.2 jailbreak'i detaylarıyla videoda!

Bizlerin muhtemelen erişemeyeceği iOS 9.3.2 jailbreak'inin nasıl çalıştığı, işte böyle göründü!

iOS 9.3.2 jailbreak'i göründü

iOS'un 9.3.2 sürümünü jailbreak'lediğini iddia eden bir geliştirici, bunu nasıl yaptığını bir videoda gösterdi. Hack'i altıncı nesil iPod üzerinde gösteren geliştirici, keşfettiği yöntemle şaşırttı.

Hack'in sahibi Luca Todesco'nun Apple ile ilişkilerinin iyi olduğu biliniyor, bu yüzden jailbreak'in internette yayınlanma ihtimali düşük. Hacker'ın Apple'ın işletim sisteminde bulduğu açıkları Apple'a bildirdiği biliniyor.

Jailbreak'in ilgi çeken yanı, yalnızca Safari web tarayıcısında bir bağlantıya dokunarak etkin hale getirilebilmesi. Apple'ın jailbreak'in faydalandığı açık konusunda bilgilendirilmiş olması muhtemel; dolayısıyla jailbreak'in yolu iOS 9.3.3'ün beta sürümünde kapatılmış olabilir.

Jailbreak ne işe yarıyor?

Jailbreak, alternatif uygulama mağazaları gibi Apple'ın izin vermediği birçok işlevi iOS cihazınızda kullanmanıza olanak tanıyor. Bu çoğu zaman, ücretli uygulamaların korsan olarak ücretsiz yüklenebilmesi anlamına da geliyor. Ancak iOS, artık jailbreak'le gelen işlevlerin birçoğunu sunduğu için jailbreak'lemek, artık eskisi kadar ilgi çekmiyor.

Okuyucu Yorumları