iOS 9, güncellemeden önce temizlik yapacak!

Apple, iOS 9 güncellemesi sırasında yaşanacak muhtemel boş alan sorunu için yeni bir çözüm buldu!

iOS 9, her şeyi silecek!

Apple'ın iOS 9 beta 2'ye eklediği yeni özellik, sistem güncellemelerine yer açmak için bazı uygulamaları geçici olarak silmenize olanak tanıyacak.

Bu sayede iPhone ve iPad'in 8 GB veya 16 GB gibi düşük kapasiteli modellerine sahip olan kullanıcıların, silecek uygulama aramasına gerek kalmayacak. iOS 9 kullananlar, sistem güncellemesi yapmak istediğinde bu işlem için yeterli alan yoksa, buna dair bir mesaj görecekler. Kullanıcı "Uygulama silmeye izin ver" seçeneğine tıklarsa bazı uygulamalar, güncellemeye yer açmak için silinecek.

Bu başta biraz sert gibi görünebilir ancak güncelleme dosyalarına sadece geçici bir süre ihtiyaç duyulduğunu unutmamak gerekiyor. iOS 9, bu dosyalarla işi bittiğinde onları otomatik olarak siliyor. Bunun ardından geçici olarak silinen uygulamalar, telefona otomatik olarak yeniden yükleniyor. İşlevin silinen uygulamalardaki kullanıcı verilerini de bir yere kaydedeceğini düşünüyoruz, aksi halde işlev pratikliğini kaybedebilir.

Yeni işlev iOS 9'un beta sürümlerinde yer aldığından, final sürümde olup olmayacağı kesin değil. Ancak gerçeğe dönüşmesi halinde sistem güncellemelerinin çok daha sorunsuz bir hal alacağından şüphemiz yok.

Okuyucu Yorumları