iOS 9'da bu ayarı kapatın, kotanız tükenmesin

iOS 9'daki bu ayara dikkat etmezseniz, mobil internet kotanız bir anda sıfıra inebilir!

iOS 9 kotanızı "uçurabilir!"

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 9, geçen hafta yüzde 50 kullanım oranına ulaşmanın keyfini sürüyor. Yayınlandığından bu yana birkaç güncelleme alan iOS 9'a gelen iOS 9.0.1 güncellemesi, mobil veri tüketimini artıran bir hatayı onarıyor. Ancak yeni yapılan keşifler, mobil kotanızı tüketebilecek bir başka ayarın olduğunu gösteriyor.

iOS 9'daki "Wi-Fi Assist" işlevi, iOS'un son sürümüne güncellediğinizde otomatik olarak devreye giriyor. İşlev, özellikle zayıf Wi-Fi ağlarında işe yarayabiliyor. Wi-Fi sinyali yetersiz olduğunda işlev, sizi otomatik olarak mobil ağ üzerinden internete bağlıyor.

Ancak bu faydalı işlev, mobil veri kotası kısıtlı olan kullanıcılar için pek uygun olmayabilir. Twitter'daki birçok kullanıcı, veri tüketiminin aylık 1GB'tan 3GB'a yükseldiğini, bazıları 7GB'ı bile bulduğunu söylüyor. Sorunu çözmenin yolu ise oldukça kolay. Tahmin edebileceğiniz üzere Wi-Fi Assist'i kapatmanız, haberiniz olmadan kotanızın tükenmesine engel oluyor. Bunun için Ayarlar> Hücresel yolunu izleyin ve aşağı doğru kaydırarak Wi-Fi Yardımı'nı kapatın.

Okuyucu Yorumları