iOS 9'da farklı bir klavye keşfedildi!

iOS 9'da bir geliştiricinin keşfettiği bu farklı klavye, gelecek bir Apple cihazından ipucu verdi!

iOS 9'da ilginç keşif!

Apple'ın sıradaki ürünleri arasında güçlü, muhtemelen daha büyük bir iPad var. Yeni bir keşif ise firmanın iOS 9'da yeni iPad'in hazırlıklarını yaptığını ortaya çıkardı.

Geliştirici Steve Troughton-Smith'in iOS 9'da ortaya çıkardığı gizli klavye düzeni, yalnızca ekran boyutu büyük bir boyuta ayarlandığında görünür hale geliyor. Bu durum, klavyenin gelecekteki bir iPad'de kullanılacağının ipucunu veriyor.

Apple'ın işletim sistemlerinde bu tür hazırlıklar yaptığını daha önce de görmüştük. Örneğin 4 inç'lik iPhone 5 gelmeden önce iOS 6'nın beta sürümünde yüksek çözünürlüğe dair ipuçlarına rastlanmıştı. Benzer şekilde daha büyük ekrana dair ipuçlarına iPhone 6 çıkmadan önce iOS 8 beta'da rastlanmıştı.

iOS 9'da farklı bir klavye keşfedildi!
iOS 8'de iPad Air 2 klavyesi

Yeni klavyeye geri dönersek, klavyenin çok farklı olmadığını, ancak birkaç yeni tuşla geldiğini görüyoruz. İlk fark edilen, harflerin üzerinde sembol işaretlerinin sıralanmış olması. Bunun yanında klavyeye bir "redo" tuşu, Tab tuşu ve Caps Lock tuşu eklenmiş (tuş tercihlerinin ne kadar iyi olduğu tartışılabilir).

iOS 9'la birlikte iPad'e gelen ekranı bölebilme işlevi, Apple'ın büyük ekranlar için değişiklik yapma aşamasında olduğunu gösteriyor. Bu yeni klavye düzeni, Apple'ın büyük ekran planları için attığı adımlardan biri olsa gerek.

Okuyucu Yorumları