iOS 9'u kim, ne zaman alacak?

iOS 9 güncellemesini kim, ne zaman alacak? İşte bilmeniz gerekenler...

iOS 9'u kim, ne zaman alacak?

Apple, beklenen iOS 9 duyurusunu yıllık geliştirici konferansı WWDC'de yaptı. Ancak tanıtım, işletim sisteminin kullanıma hazır olduğu anlamına gelmiyor - iOS 9 'un Eylül'de yayınlanması bekleniyor. İşte iPhone, iPad ve iPod touch sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Beta testi Temmuz'da başlıyor

iOS 8.3 ve iOS 8.4'te olduğu gibi iOS 9'u denemek isteyen herkes, beta programına kaydolup, işletim sistemini kendi cihazına erkenden yükleyebilecek.

Geliştiriciler için Beta

Geliştiriciler ise Beta geliştirici hesabı için yıllık 99 doları ödemek zorundalar. Üye olduktan sonra betayı 100'e kadar cihaza yüklemeniz mümkün.

iOS 9'u kimler alıyor?

iOS 9, iOS 8'i çalıştıran tüm cihazlara yüklenebilecek. Apple, bu sene bir istisnaya imza atarak eski cihazlarını güncellemeden mahrum bırakmadı. Yani iPhone 4S, iPad 2 ve dördüncü nesil iPod touch, iOS 9'a güncellenebilecekler.

Apple'ın iOS 9'da yaptığı bir başka önemli geliştirme, daha önce kullanıcıların canını çok sıkan büyük güncelleme boyutunu küçültmek oldu. Buna göre cihazınızı iOS 9'a güncellemek için yalnızca 1,3GB'lık boş alana ihtiyacınız olacak.

iOS 9'un detayları ve WWDC'de ortaya çıkan diğer yenilikler, burada.

Okuyucu Yorumları