iOS, Android ve Windows Phone PC'nizde

Windows Phone, Android, iOS... Hangisini alacağınıza karar vermeden önce, hepsini bedava deneyin!

Satın almadan bedava deneyin

Yeni bir cep telefonu satın alacaksınız, ancak en temel öğelerden bir olan işletim sisteminde kararsızsınız. Bir teknoloji mağazasına girip Windows Phone'lu, Android'li ve iOS'lu telefonları deneyebilirsiniz. Ancak cep telefonu emülatörleri, bunu evinizde, oturduğunuz yerden yapmanıza izin veriyor.

Telefon emülatörlerini ne zaman kullanmalı, ne zaman kullanmamalı?

Cep telefonu emülatörleri, bir akıllı cebin yerini tamamen almazlar, bir emülatör ile tüm işlevleri kullanamayabilirsiniz. Ancak emülatörler ile telefonunuzun nasıl olacağına dair iyi bir fikir edinebilirsiniz. Bir emülatör, bilgisayarınızın donanımı ile çalıştığından, telefonunuzun ne kadar hızlı, ne kadar stabil ve güvenilir olacağı konusunda da size fikir vermeyecektir.

Ancak bir cep telefonu emülatörü ile belirli bir mobil işletim sisteminin arayüzünü inceleyebilir, kendinizi ona alıştırabilirsiniz.

MobiOne Studio (iPhone, Android)

Geliştiricilere yardımcı olmayı amaçlayan MobiOne Studio, iOS ve Android ortamını emüle edebiliyor. Ancak MobiOne Studio'yu kullanabilmek için 99.95 dolar gibi yüksek bir ücrete katlanmanız gerekiyor. Ancak yazılımın 15 günlük ücretsiz deneme seçeneği muhtemelen işletim sistemindeki tüm işlevleri denemeniz için yetecektir.

Android SDK, YouWave ve BlueStacks

Android SDK, YouWave ve BlueStacks
Android SDK

Android SDK

Google, Android uygulama geliştirme kitini (SDK) ücretsiz olarak sunuyor. SDK'nın içerisinde bir Android emülatörü de bulunuyor. Bu emülatör, aslında geliştirme sırasında uygulamaları test etmeyi amaçlıyor, ancak onunla işletim sistemini de deneyebilirsiniz. Android SDK'yı yüklemenin çok kolay bir iş olmadığını söyleyelim. Yükleme konusunda yardım için buraya başvurabilirsiniz.

YouWave (Android)

İşletim sistemini tam anlamıyla denemenize izin veren YouWave, entegre uygulama mağazaları yoluyla uygulama yüklemenize izin veriyor. Yazılım ücretsiz olmasa da, 7 günlük ücretsiz deneme seçeneği, herhangi bir kısıtlama olmadan işlevleri denemenize izin veriyor.

BlueStacks (Android)

BlueStacks, Android işltim sistemi ortamını size sunmadığından tam bir Android emülatorü değil. Ancak yazılım, Android uygulamalarını PC'nizde çalıştırmanızı sağlayacak araçlar sunuyor. Bir Android'li cihazınız varsa, BlueStacks Cloud Connect ile PC'niz ile cebiniz arasında uygulamalarınızı eşitleyebiliyorsunuz.

Windows Phone Emulator ve Windows Phone demosu

Windows Phone Emulator ve Windows Phone demosu

Windows Phone Emulator

Windows Phone Emulator, isminden de tahmin edebileceğiniz gibi Windows Phone işletim sistemini test etmenize izin veriyor.

Windows Phone Interactive Demo

Windows Phone'u denemek için bir emülatör yüklemekle uğraşmak istemiyorsanız, Microsoft'un sunduğu bu etkileşimli demoyu deneyebilirsiniz. Demo, Windows Phone'u başarılı bir şekilde canlandırıyor, böylece ondan ne bekleyebileceğinizi önceden görebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları