iOS, Android ve Windows'un en iyi tabletleri!

iOS, Android ve Windows'un en iyi tabletleri hangileri? İşte bizim seçtiklerimiz...

3 devin en iyi tabletleri!

Tablet satın alırken Apple, Google ve Microsoft'un sayısız seçenekleri başınızı döndürebilir. Üç işletim sistemi, farklı alanlarda açık avantajlar sağladıkları gibi, kendilerine has bazı dezavantajlara da sahipler. Peki üç devin en iyi, size en uygun tabletleri hangileri? İşinizi kolaylaştırmak için CHIP Online'da en beğendiğimiz tabletleri sizlerle paylaşmak istedik.

Apple: iPad mini Retina

Apple'ın mobil platformunun son sürümü iOS 7, tamamen yenilenmiş bir arayüzle geliyor. iOS 7'nin avantajları arasında müthiş bir performans, kullanım kolaylığı ve geniş uygulama seçenekleri var. Bununla birlikte iOS hala son derece kısıtlayıcı bir yapıya sahip. iPhone, iPad ve iPod touch gibi Apple cihazlarının önemli bir başka avantajı, birbirleriyle uyum halinde çalışabilmeleri.

Apple'ın en iyi cihazları arasında ise iPad mini öne çıkıyor. Büyüleyici bir ekran ve iyi tutuşuyla tablet, bizi ikna etmeyi başardı.

Android ve Windows 8 seçenekleri

Android ve Windows 8 seçenekleri

Google Android: Ücretsiz ve esnek

Google'ın işletim sistemi tablet piyasasında çok yaygın olarak kullanılıyor. Sayısız tablet, en esnek işletim sistemi diyebileceğimiz Android'den faydalanıyor. Widget'lar, duvar kağıtları, custom ROM'lar ve çok daha fazlası: Cihazınızı nasıl kişiselleştireceğiniz tamamen size kalmış.

Android'li tabletlerde en iyisi ise şu an Nexus 7 (2). Testimizde taşınabilirlik alanında kendini kanıtlayan tablet, harika ekranıyla da sizi etkilemeyi başarıyor. Diğer teknik özellikleri rakipleri karşısında biraz geride kalsa da uygun fiyatıyla kaçmayacak bir seçenek.

iOS, Android ve Windows'un en iyi tabletleri!

Windows 8: Tanıdık ve uyumlu

Windows 8'in dokunmatik Metro arayüzü, bağlantıları önümüze kutucuklar halinde sunuyor. Bu arayüzü kullanmak çok kolay. Bazı Windows 8'li laptop'lar, tablete dönüşebiliyor. Windows'un dezavantajı ise uygulama mağazasının hala iOS ve Android'in çok gerisinde olması. Surface 2 gibi Windows RT'li cihazlar, x86 uygulamalarını (geleneksel Windows programlarını) desteklemiyor.

Asus Transformer Book TX300, tablete dönüşebilen güçlü bir laptop arayanlar için iyi bir seçenek. Kaliteli, alüminyum kasasıyla dikkat çeken cihaz, Core i7 işlemciye sahip. Ancak daha küçük ve tablet işlevleriyle öne çıkan bir cihaz arıyorsanız, Acer Iconia W3-810'a göz atabilirsiniz. Iconia W3-810, göze çarpan büyük bir özelliğe sahip olmasa da önemli bir zaafı da yok ve iyi bir pil ömrü sunuyor.

Okuyucu Yorumları