iOS için 'havadan' güncellemeler geliyor mu?

iPhone'da keşfedilen bu değişiklik, iOS 5'deki bir yeniliğe mi işaret ediyor? İşte o yenilik...

iOS 5 işlevi iPhone'a sızdı!

Yeni iOS ve Mac OS X'in detaylarının ortaya çıkacağı WWDC konferansına günler kala iOS 5'deki bir özellik yanlışlıkla ortaya çıkmış olabilir. MacRumors'a göre uygulama kitaplığı için güncellemeleri kontrol ettiğinizde güncelleme sayfasındaki açıklamalar, yeni bir özelliğe işaret ediyor.

Resimde altı çizili olan metne göre böyle bir değişiklik ile kullanıcı, bir uygulamayı App Store'dan elle yeniden indirmenin veya iTunes ile bir Apple cihazıyla eşitlemenin önüne geçebilir. Açıklamadan 'Otomatik İndirme'nin de sadece uygulamalarla kalmayacağı anlaşılıyor. Bir süredir yapılan Apple'ın 'havadan' yapılan güncellemeler üzerinde çalıştığı dedikoduları doğru çıkmışa benziyor.

'Havadan'
yapılan güncellemeler, mobil servis sağlayıcıları tarafından çeşitli nedenlerle genellikle tercih edilmiyor. Apple bu özelliği eklerse hangi servis sağlayıcıların bu özelliği destekleyeceği ise belli değil. 'Havadan' yapılan güncellemeler Android'de sık sık rastlanıyor ancak Apple ürünlerinde bu tür güncellemeler kullanılmıyor. Diğer söylentilere göre ise iPhone 3GS ve diğer eski modeller, iOS 5'i çalıştırmayacak.

Okuyucu Yorumları