iOS küçük bir farkla, bir adım önde...

iOS ve Android arasındaki büyük uygulama savaşına bir de bu açıdan bakın...

iOS önde, Android ensesinde!

Yılın dördüncü çeyreğindeki gelir artışlarına bakıldığında, iOS oyun uygulamalarının, Android oyun uygulamalarını yerle bir ettiği görülüyor. Ancak Android de hızla büyümeye devam ediyor.

App Anie'nin verilerine göre 2012'nin dördüncü çeyreğinde iOS oyun uygulamaları Android oyun uygulamalarından 3,5 kat fazla gelir sağladı. iOS App Store ortalama karını 2012'in üçüncü çeyreğine göre yüzde 20 artırırken, Google Play Store aynı dönemde karını ikiye katladı. Yani kar artışında Google önde. Ama iş paraya döküldüğünde, daha çok kazanan iOS oldu. iOS'a en çok gelir sağlayan markalar (ilk 10 sırasıyla) Electronic Arts, Supercell, Gameloft, GREE, Inc., HungHo Online Entertainment, Zynga, Kabam, NHN Corp., SQUARE ENIX ve Rovio Entertainment oldu.

Google Play Store içinse, en iyi gelir sağlayan 10 firmadan 9'unu oyun firmaları oluşturuyor. Bu listede ilk sıranın sahibi NHN Corp.

iOS uygulama gelirlerine katkı sağlayan ülkeler sıralamasındaki ilk 5 ülke Amerika, Japonya, İngiltere Birleşik Krallığı, Avustralya ve Kanada oldu. Google Play gelirlerine en çok katkı yapan üç ülke ise Japonya, Amerika ve Güney Kore.

Okuyucu Yorumları