iOS uygulamaları artık Windows'ta olacak

iOS uygulamalarını Windows uygulamasına dönüştüren Windows Bridge, açık kaynak olarak geldi.

Microsoft'tan iOS bombası

Microsoft Android ve iOS uygulamalarını Windows uygulamalarına uyarlama planlarını açıkladığında kimse bunu beklemiyordu.

Windows Bridge veya eski adıyla Project Islandwood Xcode ve ObjC uygulamalarını Visual Studio'ya aktaran eklentiler olarak bu sonbaharda yayınlanacak ama ondan önce Github üzerinden açık kaynak olarak geliştiricilere sunuldu.

Şu anda kadar iOS ve Android üzerinde yoğunlaşan geliştiricilerin, uygulamalarını Windows'a daha kolay dönüştürmek olan yazılımlar serisi aslında 3 ayrı proje olarak ayrılabilir. Windows Bridge Project Islandwood adıyla iOS'tan, Project Astoria adıyla Android'ten ve Project Centennial adıyla da masaüstü uygulamaları Windows Mağaza ve Windows 10 uygulamalarına uyarlayabilecek çeviriciler.

Project Islandwood iOS köprüsü x86 ve x64 işlemci mimarisi üzerinde yazılmış uygulamaları Windows 8.1 ve Windows 10 için uygualamalara çevirebiliyor. Microsoft planları içinde ARM için de bir derleyiciyi de var.

Bu geliştiriciler için şu önemi taşıyor, neredeyse zahmetsiz veya çok az değişiklik yaparak, iOS ve Android için yazılmış yazılımları Windows için uyarlayabilecekler. Üstelik kullanıcılar için de önemi; Google Play Store'daki 1.6 milyon ve iOS için yazılmış 1.5 milyon uygulamanın, 300 bin uygulamayla oldukça geriden takip eden Windows Mağaza'nın gelecekteki potansiyel uygulamaları olması.

Okuyucu Yorumları