iOS Uygulamalarında Yeni Dönem!

Apple, insanları kandıran iOS uygulamaları konusunda artık daha sert önlemler alacak!

iOS uygulamalarında yeni dönem!

Yeni, gıcır gıcır iPhone'unuzu aldığınız anda muhtemelen bazı uygulamalar indirmek isteyeceksiniz. Bu yüzden Apple bunu fırsat bilerek, App Store'un iyi durumda olduğundan emin olmak için geliştirici uygulama inceleme ilkelerini güncelledi. 9to5 Mac'e göre, Apple şu an resmi olarak yanlış yönlendiren uygulamaları kaldırıyor.

App Store zaten böyle uygulamalar için ilkelere sahipti, ama bu son güncelleme bunu daha açık hale getirdi. Yasaklamanın konusu şu: "uygulamanın gerçekten sunmadığı içerikleri ve hizmetleri" sunduğunu iddia eden uygulamalar. Sahte antivirüs uygulamaları işe yaramadığı için, onlar kesinlikle listede. Apple zaten bu uygulamaların bir kısmını App Store'dan sildi, ama yeni ilkelerle artık uygulama mağazasına girmeleri de zorlaşacak.

Yeni ilkeler ayrıca ARKit ve Face ID için de yeni maddeler içeriyor. Apple, App Store'da gördüğünüz ARKit uygulamalarının sadece tek amacı olan bir örnekten fazla olmalarını istiyor ve şöyle ekliyor: "Zengin ve entegre artırılmış gerçeklik deneyimleri sunmalılar." Face ID içinse, 13 yaş altındaki çocuklar için alternatif bir kilit açma metodu sunması gerektiği eklenmiş.

Eklenen koşullardan biri de, "insan kaçakçılığını ve/veya çocuk istismarını kolaylaştıran" uygulamaları açıkça yasaklıyor. Bunlar zaten her zaman yasa dışıydı, ama Apple bunu açık bir madde olarak ekleyerek, bu uygulamaları bulduğunda yasal işlem başlatacağını vurguluyor.

Okuyucu Yorumları