iOS ve Android için en iyi 5 hız testi!

iPhone'unuz veya Android'li cebiniz aslında ne kadar hızlı? Cevabını bu 5 uygulama ile bulun!

Cebiniz ne kadar hızlı?

Telefonunuzun ne kadar hızlı olduğunu anlamanın en kolay yolu, onu kullanmak, çeşitli uygulamaları ve oyunları denemek. Peki ya onun ne kadar güçlü olduğunu sayısal değerlerle görmek ve diğer ceplerle karşılaştırmak isterseniz? Bu durumda hız testlerine başvurmanız gerekiyor.

Hız testi uygulamaları, telefonunuzun sadece belirli alanlardaki performansını sınamakla kalmıyor, onu grafiksel bir arayüzle diğer ceplerle karşılaştırmanızı da sağlıyor. Hız testlerinin işlemci gücü, 3D performans gibi farklı alanlara yoğunlaştığını hatırlattıktan sonra sizleri 5 Android ve iOS hız testi uygulamasıyla tanıştırmak istiyoruz.

1. Vellamo

Cep ve tablet işlemcileri üreten Qualcomm'un geliştirdiği Vellamo, çeşitli işlemci hız testlerine, bir HTML5 hız testine ve video akışı testlerine sahip. Testlerin bitmesi biraz zamanınızı alabilir, ancak bittiğinde puanınızı diğer Android cihazlarıyla karşılaştırabileceksiniz.

AnTuTu ve Geekbench 2

AnTuTu ve Geekbench 2
AnTuTu

2. AnTuTu

Android'li cihazların hızını ölçmekte sıkça kullanılan AnTuTu, 3D grafiklerden işlemciye kapsamlı testler sunuyor. Uygulama cihazınızı sınadıktan sonra size toplam bir skor veriyor. Böylece telefonunuzu diğer Android'lerle karşılaştırabiliyorsunuz.

AnTuTu

3. Geekbench 2

Geekbench 2, iOS ve Android'li cihazları karşılaştırmanıza izin veriyor. Google Play ve Apple iTunes App Store'da indirmeye sunulan uygulama, sadece işlemci ve belleğe yükleniyor ve testlerin sonunda karşılaştırma yapmanıza izin verecek bir puan gösteriyor.

SunSpider ve GLBenchmark

SunSpider ve GLBenchmark
GLBenchmark

4. SunSpider

SunSpider, Apple, Android ve diğer platformlarda çalışan web tabanlı bir hız testi. Web sitelerinde sıkça kullanılan JavaScript'in performansını test eden SunSpider, bir takım testleri web tarayıcınızda çalıştırdıktan sonra milisaniye cinsinden bir sonuç gösteriyor. Bu sonuç, ne kadar küçük olursa, cihazınızın JavaScript performansı o kadar iyi demek.

5. GLBenchmark

Cihazınızın 3D performansını ölçen GLBenchmark, oyun performansınızı diğer telefon ve tabletlerle karşılaştırmanızı sağlıyor. GLBenchmark'ı çalıştırırken farklı cihazların farklı çözünürlüklere sahip olduğunu, dolayısıya yüksek çözünürlüklerde daha düşük puanlar elde edebileceğinizi unutmayın.

Okuyucu Yorumları