iOS ve Android için USSD kodları!

Android'li cebinizde veya iPhone'unuzda bu gizli kodları yazarak ilginç bilgilere ulaşmanız mümkün!

Gizli GSM kodları!

Pil sıcaklığı, kamera bilgileri veya kendi telefon numaranızı telefonunuza bazı GSM kodları yazarak görebileceğinizi biliyor muydunuz?

USSD kodları olarak da tanınan GSM kodlarını telefonunuzun sayısal tuş takımını kullanarak girebiliyorsunuz. *, # karakterleri ve rakamların birleşiminden oluşan kodlar sayesinde çeşitli bilgiler edinmeniz mümkün.

Yapmanız gereken çok basit. Kendi telefon numaranızı görmek için *135# yazmanız yeterli. Bu kod, hem Android, hem de iOS'ta çalışıyor.

*#*#4636#*#* kodu ise kullanım istatistikleri, pil değerleri gibi daha karmaşık bilgilere ulaşmanıza izin veriyor. Bu kod sadece Android'li telefonlarda çalışıyor. iPhone'da "Field Test Mode" adındaki ayrıntılı bilgi ekranına erişmek için ise *3001#12345#* kodunu girmeniz gerekiyor.

Kodların her telefonda çalışmayabileceğini söylememiz gerekiyor. Kodları girdiğinizde telefonunuz hata veriyorsa, telefon ağınız veya işletim sisteminiz kodla uyumlu olmayabilir. Bu durumda herhangi bir işlem yapılmayacağından güvendesiniz.

En ilginç 15 GSM kodu için galerimize tıklayın!

Okuyucu Yorumları