iOS ve Android kullananlar çok farklı!

iOS ve Android kullanıcıları arasında bir önemli fark daha ortaya çıktı!

Bir fark daha...

Mahremiyet ve güvenliğin biraz da platformlara bağlı olduğunu pek düşünmeyebilirsiniz. Ama bulut depo hizmeti iDrive tarafından yayınlanan verilere göre, iPhone ve Android kullanıcıları bu alanda da, diğer pek çok alanda olduğu gibi farklılık gösteriyor.

iDrive, her platform için yedeklenmiş olan fotoğraf ve videoların boyutlarını ve kaç kullanıcının daha yüksek bir güvenlik için özel şifreleme anahtarı kullanmayı tercih ettiğini kontrol etti. Android'in kullanıcı tabanının iOS'a göre çok daha büyük olması nedeniyle de eşitlik olması için iDrive tarafından her iki platformdan toplam 20.000 kişinin verileri kontrol edildi.

Ortaya çıkan veriler, iOS kullanıcılarının veri güvenliğine daha büyük önem verdiğini, ve Android kullanıcılarına göre daha sık yedekleme yaptıklarını gösteriyor. Yayınlanan rakamlar tam olarak şu şekilde: iOS kullanıcıları Android kullanıcılarına göre yüzde 33 daha fazla fotoğraf ve yaklaşık yüzde 20 daha fazla video yedekliyor. Ayrıca iOS kullanıcılarının bulut üzerindeki verileri Android kullanıcılarına göre yüzde 25 oranında daha güvenli tutmaya çalışıyor.

Tabii ki bu oranların platformların kendilerinin sağladığı özelliklerle alakaları olmadığını belirtmek lazım. iDrive'ın verileri, aynı sorularla karşılaşan kullanıcıların yaptıkları seçimleri göstermekte. Ancak bu sayılarla beraber önemli bir soru da ortaya çıkıyor: iDrive'ın verileri rastlantısal bir sonuç mu yoksa her platformun arkasında bulunan daha geniş bir kültürün yansıması olarak mı karşımıza çıkıyor? Kaspersky Lab'ın Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Patrik Nielsen'in söylediğine göre, her iki platformda da güvenlik söz konusu olduğunda "umursamayan" ve "çok fazla önem veren" kullanıcılar bulunmakta ancak iOS kullanıcılarının güvenliğe daha fazla önem vermesi bir rastlantı değil. Özellikle iCloud hack'inden sonra, iOS kullanıcılarının bulutta yedekledikleri veriler konusunda daha dikkatli davranması çok da garipsenecek bir durum olmasa gerek.

Okuyucu Yorumları