iPad 2 katili "Mutlu Pad" bomba gibi geliyor!

Apple ve iPad için korkma vakti geldi: "Mutlu Pad" tüm rakiplerine korku salmaya geliyor!

Son iPad 2 katili "Mutlu Pad"

Tablet bilgisayar pazarı gün geçtikçe genişliyor ve rekabet de artıyor. Lenovo, Motorola ve Dell kendi tablet bilgisayarlarını Çin'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor, fakat Çin'in Happy Pad'i iPad'i geçebilir şeklinde korkular mevcut.

Happy Pad dediğimiz, Lenovo'nun LePad'i aslında. Çünkü LePad, Çince'den çevirildiğinde Mutlu Pad (Happy Pad) anlamına geliyor. Lenovo, Çin'deki iPad satışlarının önüne LePad ile geçebilmeyi umuyor.

Önümüzdeki aylarda Çin pazarında boy gösterecek tabletlerden diğer ikisi ise Motorola ve Dell firmalarına ait. Motorola Xoom tableti ile Haziran ayından önce bir çıkış yapmayı planlarken, Dell ise önümüzdeki ay 5 inçlik Streak tabletini Çin piyasasına sürmeyi planlıyor.

Çin tablet bilgisayar pazarı Apple'ın elinde

Çin tablet bilgisayar pazarı Apple'ın elinde
"Apple'ın avantajı, çok tanınmış olması"

Çin'deki tablet bilgisayar pazarının büyük bir kısmı, yani araştırmalara göre yaklaşık %78'lik kısmı, Apple'ın elinde bulunuyor. Diğer %22'lik kısım ise Samsung ve diğer firmalara bölüştürülmüş durumda. Bu durumu da Analysys International'dan Sun Peilin, Apple'ın avantajının marka üstünlüğü olduğunu öne sürerek açıklıyor. "Apple'ın avantajı markasının çok tanınmış olması." diyen Sun, sözlerine "İnsanlar tablet bilgisayar almayı düşündüğünde, akıllarına ilk gelen iPad oluyor." şeklinde devam ediyor.

Analysys'den gelen bir diğer istatistik ise geçtiğimiz sene tablet bilgisayar satışlarının 600 bin sayısını geçtiğini söylüyor. Fakat bu sayının bu yıl 4.5 milyona ulaşması, hatta geçmesi bekleniyor zira iPad 2'nin Çin'de bulunacağı duyurulmamışken bile iPad'e olan ilgi aşırı derecede yüksekti.

Bir diğer araştırma firması olan IDC'nin raporuna göre ise Apple, dünya tablet bilgisayar pazarının %73'ünü elinde tutuyor.

LePad için analistlerden gelen yorumlar ise, Lenovo'nun Çin'de çok tanınan bir marka olduğu için tablet bilgisayar yarışında büyük bir avantajı olduğu yönünde. Şu anda Çin'de en çok PC satan firma olan Lenovo, LePad'i de bu ay içerisinde tam 5000 mağazada ve 400 şehirde kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları