iPad 3'in A5X'i ile Tegra 3 ile kapıştı!

Apple'ın yeni iPad için söyledikleri doğru mu? İşte yeni iPad ve Tegra 3'ü karşılaştıran testler...

Yeni iPad gerçekten hızlı mı?

Apple'ın yeni iPad'inde kullandığı işlemci için "Tegra 3'den kat kat hızlı" demesi, tartışmalara yol açmıştı. Laptop Magazine tarafından yapılan tam bir hız testi ise yeni iPad'in Tegra 3 karşısındaki performansını gözler önüne serdi.

Tegra 3 işlemcisi şu an Asus'un yeni tableti Transformer Prime'da bulunuyor. GLBenchmark 2.1'de iPad'in A5X işlemcisi, Tegra 3'den neredeyse 5 kat daha yüksek bir sonuç veriyor.

Bununla birlikte CPU hızına geldiğimizde Nvidia Tegra 3, A5X'i deviriyor ve GeekBench'de onun iki katından daha yüksek bir sonuç veriyor (grafiği ikinci sayfamızda görebilirsiniz)

Aslında sonuçlar şaşırtıcı değil. Zira A5X ve Tegra 3'ün her ikisi de ARM'nin Cortex-A9 tasarımını kullanıyor. A5X çift çekirdeğe sahip, ancak Tegra 3 dört çekirdekli. Transformer Prime, 1.3GHz saat hızında çalışırken, iPad 1GHz'de çalışıyor. Dolayısıyla A5X, çekirdek başına daha çok iş yapabiliyor olsa da toplam güçte daha zayıf kalıyor.

Diğer bir test, GeekBench grafiği ve sonuç

Diğer bir test, GeekBench grafiği ve sonuç
Geekbench işlemci testi (yüksek değerler daha iyi) Kaynak: Laptop Magazine

Nvidia'ya göre bu sonuçlar, gerçek dünya performansını yansıtmıyor. Bu arada Android 4 tarayıcısı, Sunspider Javascript testinde iPad 3'ün Safari'sinden daha düşük bir puan alıyor. Dolayısıyla bu da A5X işlemcisinin lehine bir sonuç.

Tegra 3, fizikler ve yansımalar gibi efektlere önem veriyor, iPad 3'de ise bunlar yok. Ancak 2048x1536 çözünürlüğündeki ekranı ile yeni iPad, çok daha keskin grafikler sunabiliyor. Grafik olarak Transformer Prime ve iPad 3, birbirlerine yakınlar ancak belirli uygulamalarda görsel efektlerde Tegra 3'lü 1280x800 çözünürlüğündeki Transformer Prime öne geçiyor

Okuyucu Yorumları