iPad 3'ün ekran çözünürlüğü ortaya çıktı!

iPad 3 parçalarını eline geçiren site, beklenen tablet hakkında neredeyse her şeyi ortaya çıkarttı!

iPad 3'ün gizlisi kalmadı!

Apple'ın Mart'ın ilk haftasında iPad 3'ü göstereceği bilgisinin ortaya çıkmasının ardından beklenen tablet hakkındaki dedikodular yoğunlamıştı. Şimdi ise iPad 3 parçalarını elde eden bazı siteler, tabletin ekran çözünürlüğünün gerçekten de daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

iPad 3'ün iPad 2'ye boyut ve şekil olarak oldukça benzer olacağı düşünülüyor. Bir iPad 3 ekranını ele geçirmeyi başaran Mac Rumors'a göre ise cihaz, 2048x1536 çözünürlüğe sahip olacak. iPad ve iPad 2'nin çözünürlüğü ise 1024x768 idi.

MacRumors bu iddiasını iPad 2 ve iPad 3 ekranlarını mikroskop altında inceleyerek ortaya atıyor. MacRumors, iPad 2'de 4 piksellik kümeler görürken, iPad 3'de 16 piksellik kümeler gözlemlemiş. Bu arada iPad 3'ün devre kartını da ele geçiren MacRumors, cihazın bir çift Hynix 16GB belleğe, geliştirilmiş bir güç yönetimi çipine ve yine geliştirilmiş bir çip-üzerinde-sistem çipine sahip olduğunu söylüyor.

Ancak iPad 3, siteye göre üzerinde beklenen "A6" işlemcisini değil "A5X" adında bir işlemcisini taşıyor. iPad 3'ün 8 megapiksel kamerayla geleceği bilgisi de veriliyor.

Okuyucu Yorumları